機動同盟 Gundam HK

發生咩事...

標題: 發生咩事...
笨寒xReita (偶不是Visual系的-v-)
軍曹
ガゼッ卜

UID 89
精華 1
積分 1104
帖子 744
威望 1104
金錢 14 盟幣
存款 1227 盟幣
體力 0 點
SMPC 0 COST
閱讀權限 70
註冊 2007-4-17
來自 港南XP
MP分 0
唉也~老虎出左街一陣大家又黎料~
一人少句喇~同盟係個大家庭麻~~

=]和平行頭呀~咁樣大家玩得開心就好

頂部
Tiger
總帥

UID 1
精華 1
積分 4419
帖子 4120
威望 4419
金錢 132316 盟幣
存款 50119 盟幣
體力 98 點
SMPC 398 COST
閱讀權限 255
註冊 2007-4-13
來自 潮洲
MP分 1373
我又需要提番從前既一句....
「唔罰你係仁慈,罰你就係道理」
個論壇係我既,我鍾意點對你就點對你
冇版規又點?
唔該自己守下口德
一樣係罵戰?各位睇下第一個明顯有反對意思既帖係邊個
我唔點名

我懶得同D無謂既人
持"一條道理"行天下既人,拗

我覺得你無理既話
我就係權力,我就係tales
否則
我只係一個會員,我只係一個旁觀者=]

最後一提點一下
本主題再有人既帖出現挑釁意思既字眼既話...
後果自行預計

頂部
Tiger
總帥

UID 1
精華 1
積分 4419
帖子 4120
威望 4419
金錢 132316 盟幣
存款 50119 盟幣
體力 98 點
SMPC 398 COST
閱讀權限 255
來自 潮洲
MP分 1373

QUOTE:
原帖由 小軒 於 2007-4-18 20:45 發表

我實際上是要向小虎施壓而已...

幹!壞了我的好事...

比我感覺純粹係....囧

另外版規方面我唔想自己訂= =冇心機+時間
我想既係修訂+編輯=](有冇人幫我訂個樣版A_A?)

頂部
satzuna (三日月人生)
少尉

UID 42
精華 0
積分 5183
帖子 6934
威望 5183
金錢 609 盟幣
存款 0 盟幣
體力 1 點
SMPC 824 COST
閱讀權限 100
MP分 0

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-4-19 10:18 發表

去找個秘書...(倒)
頂部
十六夜.二三
上尉

UID 35
精華 1
積分 12620
帖子 12507
威望 12620
金錢 298 盟幣
存款 27842 盟幣
體力 0 點
SMPC 68 COST
閱讀權限 150
來自 阿富汗
MP分 0

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-4-19 10:18 發表

你想要那種類型..?
頂部
Kelvin
伍長

UID 45
精華 0
積分 822
帖子 638
威望 822
金錢 68 盟幣
存款 698 盟幣
體力 0 點
SMPC 0 COST
閱讀權限 50
MP分 0

QUOTE:

小弟係令一個論壇訂既版規.好就唔太好架喇..算係個樣版..\口/

QUOTE:
吹水區版規

一.通知指引
敬請所有會員詳閱所有條例 如有疑問及錯誤可以利用短消息知會我.

二. 版規
1. 吹水區內容許宣傳自己其網頁,但不能宣傳其他論壇.
2. 回復不能有呃貼(a,b)的成份.

a 回覆字數過少,論壇表情符號及文字表情不計算在內
b 重復以相同或類似的文字回復貼子

3. 標題不能只由符號組成.
4. 吹水區內嚴禁罵戰,不得人身攻擊, 挑釁或侮辱其他會員.
5. 各會員每天限開兩貼及不准推舊貼. (特殊情況例外)
6. 禁止「自我介紹」「新手介紹」「大家好」「新來報到」等類型貼子..
7. 禁止「MSN」「ICQ」「XANGA」「BLOG」等分享貼子.
8. 不准宣傳任何商品, 評論或分享某些經驗關於此商品等例外.
9. 有機會引起罵戰的貼子將會刪除或鎖貼而不會受到通知.
10. 可閱性較低及過時的貼子將會鎖上或刪除,而斷發出此類型的貼子有機會被扣分.
11. 可閱性非常低的貼子將扣分,例: a. 我好悶 打俾我 b. 你地宜家做緊咩?
12. 禁止開貼談論所有遊戲及網上遊戲.
13. 禁止所有粗口,但可用其他代替,例:同音字?@YZ
14. 禁止連續回貼, 請善用編輯功能.

三.加分制度
1. 分享或轉貼文章等並且附上個人之感想.
2. 提供最新資訊.
3. 個人意見精彩.

四.高亮/置頂制度
1. 會員可自行通知版主申請置頂/高亮 (請寫上置頂原因)
2. 可閱性高的資訊版主亦有機會置頂/高亮

五.扣分準則

跟情況而定,沒有特定限制.

版主有最後之決定權..特別情況可以不跟足以上版規行事

頂部
銀時 (唯毒__CD-ROW)
少尉
熱血.馬鹿

UID 31
精華 0
積分 6259
帖子 6432
威望 6259
金錢 3083 盟幣
存款 2756 盟幣
體力 101 點
SMPC 43 COST
閱讀權限 100
來自 萬事屋
MP分 0

QUOTE:
原帖由 Kelvin 於 2007-4-19 17:50 發表

一.通知指引
敬請所有會員詳閱所有條例 如有疑問及錯誤可以利用短消息知會我.

二. 版規
1. 吹水區內容許宣傳自己其網頁,但不能宣傳其他論壇.

3. 標題必須令人清楚知道其內容,不得有誤導的成份
4. 吹水區內嚴禁罵戰,不得人身攻擊, 挑釁或侮辱其他會員.
5. 各會員每天限開兩貼及不准推舊貼. (特殊情況例外)
6. 禁止「自我介紹」「新手介紹」「大家好」「新來報到」等類型貼子..
7. 禁止「MSN」「ICQ」「XANGA」「BLOG」等分享貼子.
8. 不准宣傳任何商品, 評論或分享某些經驗關於此商品等例外.
9. 有機會引起罵戰的貼子將會刪除或鎖貼而不會受到通知.
10. 可閱性較低及過時的貼子將會鎖上或刪除,而斷發出此類型的貼子有機會被扣分.
11. 可閱性非常低的貼子將扣分,例: a. 我好悶 打俾我 b. 你地宜家做緊咩?

三.加分制度
2. 提供最新資訊.
3. 個人意見精彩.

四.高亮/置頂制度

五.扣分準則

咁啫係問下手機都唔得-.-?
整體都OK既
不過我唔想吹水多多限制
頂部
十六夜.二三
上尉

UID 35
精華 1
積分 12620
帖子 12507
威望 12620
金錢 298 盟幣
存款 27842 盟幣
體力 0 點
SMPC 68 COST
閱讀權限 150
來自 阿富汗
MP分 0

QUOTE:
原帖由 銀時 於 2007-4-19 17:56 發表

整體都OK既
不過我唔想吹水多多限制

現在要的是譠規吧- -?
頂部
hei
MF開發組

UID 21
精華 1
積分 3055
帖子 3523
威望 3055
金錢 151 盟幣
存款 14926 盟幣
體力 79 點
SMPC 208 COST
閱讀權限 160
MP分 0

QUOTE:

整體都OK既
不過我唔想吹水多多限制

睇清楚d先啦= =例外.
頂部
Kelvin
伍長

UID 45
精華 0
積分 822
帖子 638
威望 822
金錢 68 盟幣
存款 698 盟幣
體力 0 點
SMPC 0 COST
閱讀權限 50
MP分 0

QUOTE:

整體都OK既
不過我唔想吹水多多限制

點解唔得- -睇清楚喎..係唔俾宣傳渣啵..評論等都得- -
頂部
銀時 (唯毒__CD-ROW)
少尉
熱血.馬鹿

UID 31
精華 0
積分 6259
帖子 6432
威望 6259
金錢 3083 盟幣
存款 2756 盟幣
體力 101 點
SMPC 43 COST
閱讀權限 100
來自 萬事屋
MP分 0
回復 #70 Kelvin 的帖子

哦,明白
驚打出黎都話
頂部
s35op32 (夢中......的人......)
上尉

吹水之王  
UID 49
精華 0
積分 18626
帖子 19503
威望 18626
金錢 1149 盟幣
存款 31063 盟幣
體力 140 點
SMPC 0 COST
閱讀權限 150
MP分 0

QUOTE:
原帖由 hei 於 18/4/07 23:11 發表

罵戰跟討論是兩回事.罵戰該起來用詞該比較差吧..
現在是嗎?還是你覺得我倆說話口氣很差呢?

正是如此,這樣和罵人有甚麼分別囧?

頂部
hei
MF開發組

UID 21
精華 1
積分 3055
帖子 3523
威望 3055
金錢 151 盟幣
存款 14926 盟幣
體力 79 點
閱讀權限 160
MP分 0

QUOTE:
原帖由 s35op32 於 2007-4-19 18:40 發表

正是如此,這樣和罵人有甚麼分別囧?

最少我未覺有「罵」的感覺~''~
可以了吧= =?
頂部
s35op32 (夢中......的人......)
上尉

吹水之王  
UID 49
精華 0
積分 18626
帖子 19503
威望 18626
金錢 1149 盟幣
存款 31063 盟幣
體力 140 點
SMPC 0 COST
閱讀權限 150
MP分 0

QUOTE:
原帖由 hei 於 19/4/07 19:58 發表

最少我未覺有「罵」的感覺~''~
可以了吧= =?

算了= =
人人感覺不同囧

頂部
homika﹏小貓 (腹黑貓女皇)
中尉
20歳の人妻

UID 30
精華 0
積分 9672
帖子 9402
威望 9672
金錢 717 盟幣
存款 9684 盟幣
體力 11 點
SMPC 229 COST
閱讀權限 120
來自 某貓媽的肚
MP分 0

QUOTE:
原帖由 Kelvin 於 2007-4-19 17:50 發表

吹水區版規

一.通知指引
敬請所有會員詳閱所有條例 如有疑問及錯誤可以利用短消息知會我.---> "我" 那是誰?

二. 版規
1. 吹水區內容許宣傳自己其網頁,但不能宣傳其他論壇. --> 我將xanga 當作自家網頁 那就不行啦..2. 回復不能有呃貼(a,b)的成份.

4. 吹水區內嚴禁罵戰,不得人身攻擊, 挑釁或侮辱其他會員. --> 串區的怨氣會帶到去吹水區 那有足夠的人手去管理嗎?
5. 各會員每天限開兩貼及不准推舊貼. (特殊情況例外) --->這是整個論壇還是吹水區  兩貼未免太少了 五貼吧
6. 禁止「自我介紹」「新手介紹」「大家好」「新來報到」等類型貼子..-->為被免這些東東 倒不如開一個 新手報到的貼子
9. 有機會引起罵戰的貼子將會刪除或鎖貼而不會受到通知. -->定義是如何的 香港討論區曾出現這樣子被我罵這裡的版主像屎一樣 罵戰開始時立刻鎖貼吧

三.加分制度
2. 提供最新資訊.
3. 個人意見精彩.

四.高亮/置頂制度

五.扣分準則

在加分制度上 加多一項 舉報貼子吧... 省下不少版主去每post爬文的時間

頂部
少尉

UID 42
精華 0
積分 5183
帖子 6934
威望 5183
金錢 609 盟幣
存款 0 盟幣
體力 1 點
閱讀權限 100
MP分 0

QUOTE:
原帖由 homika﹏小貓 於 2007-4-19 20:20 發表

在?

也需要肯做事的版主...舊同盟都不怎見到有人處理舉報帖...
再說,版主也沒有絕對權力,有些東西還是...
頂部
hei
MF開發組

UID 21
精華 1
積分 3055
帖子 3523
威望 3055
金錢 151 盟幣
存款 14926 盟幣
體力 79 點
閱讀權限 160
MP分 0

QUOTE:
原帖由 homika﹏小貓 於 2007-4-19 20:20 發表
吹水區版規

一.通知指引
敬請所有會員詳閱所有條例 如有疑問及錯誤可以利用短消息知會我.---> "我" 那是誰?
老虎/未來的版主
二. 版規
1. 吹水區內容許宣傳自己其網頁,但不能宣傳其他論壇. --> 我將xanga 當作自家網頁 那就不行啦..
是的話直接放個人資料那兒就行了吧?該沒啥人無聊到宣傳自己的xanga吧..?

4. 吹水區內嚴禁罵戰,不得人身攻擊, 挑釁或侮辱其他會員. --> 串區的怨氣會帶到去吹水區 那有足夠的人手去管理嗎?
這個你該問老虎何時才找版主吧~''~?令外出了串區就該放低串區的怨氣吧?大不了像上次那回一開始不要罵等人搞好好了
5. 各會員每天限開兩貼及不准推舊貼. (特殊情況例外) --->這是整個論壇還是吹水區  兩貼未免太少了 五貼吧
他寫明了吹水區版規.只是吹水區的話二貼該可以吧?
6. 禁止「自我介紹」「新手介紹」「大家好」「新來報到」等類型貼子..-->為被免這些東東 倒不如開一個 新手報到的貼子
同意.
9. 有機會引起罵戰的貼子將會刪除或鎖貼而不會受到通知. -->定義是如何的 香港討論區曾出現這樣子被我罵這裡的版主像屎一樣 罵戰開始時立刻鎖貼吧
版主定斷.

三.加分制度
2. 提供最新資訊.
3. 個人意見精彩.

四.高亮/置頂制度

五.扣分準則

令外那個直接像以前一樣再開一個舉報區好了
頂部
homika﹏小貓 (腹黑貓女皇)
中尉
20歳の人妻

UID 30
精華 0
積分 9672
帖子 9402
威望 9672
金錢 717 盟幣
存款 9684 盟幣
體力 11 點
SMPC 229 COST
閱讀權限 120
來自 某貓媽的肚
MP分 0

QUOTE:
原帖由 hei 於 2007-4-19 20:32 發表

但好似星咁講..... 以前舉報區冇人理嫁啵..

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-4-19 10:16 發表
我又需要提番從前既一句....
「唔罰你係仁慈,罰你就係道理」
個論壇係我既,我鍾意點對你就點對你
冇版規又點?
唔該自己守下口德
一樣係罵戰?各位睇下第一個明顯有反對意思既帖係邊個
我唔點名

我懶得同D無謂既人
持"一條道理"行天下既人,拗

我覺得你無理既話
我就係權力,我就係tales
否則
我只係一個會員,我只係一個旁觀者=]

向上睇返老虎咁講... 我覺得大家唔需要再點樣講落去
因為我覺得 係冇咩用 (就憑我見果兩句既理解)

頂部
少尉

UID 42
精華 0
積分 5183
帖子 6934
威望 5183
金錢 609 盟幣
存款 0 盟幣
體力 1 點
閱讀權限 100
MP分 0

QUOTE:
原帖由 hei 於 2007-4-19 20:32 發表

...還是存在一堆問題...算了no cm
頂部
hei
MF開發組

UID 21
精華 1
積分 3055
帖子 3523
威望 3055
金錢 151 盟幣
存款 14926 盟幣
體力 79 點
閱讀權限 160
MP分 0

QUOTE:
原帖由 homika﹏小貓 於 2007-4-19 20:34 發表

但好似星咁講..... 以前舉報區冇人理嫁啵..

向上睇返老虎咁講... 我覺得大家唔需要再點樣講落去
因為我覺得 係冇咩用 (就憑我見果兩句既理解)

所以我才覺得還是需要版主..雖然現在呃post問題不大..但日後難說..所以加上也許還是需要的...
嗯.所以那個「話題」已經停止,現在的問題是kelvin的版龜有沒地方改進使論壇好起來...
說起來舊同盟的沒出現此問題就是因為早就有兩位好超版吧..?
頂部