機動同盟 Gundam HK

[故事接龍] 故事接龍

標題: [故事接龍] 故事接龍
jackson1998
該用戶已被刪除

故事接龍

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
UniCorn (夏娜~)
少佐
炎髪灼眼ソ殺手

UID 4929
精華 8
積分 11429
帖子 8210
威望 11429
金錢 0 盟幣
存款 1186342 盟幣
體力 360 點
SMPC 5511 COST
閱讀權限 150
註冊 2008-10-1
來自 紅世
MP分 0
乜設定都無叫咩故事接龍

頂部
jackson1998
該用戶已被刪除

回復 #2 UniCorn 的帖子

Amuro
該用戶已被刪除

回復 #2 UniCorn 的帖子

jackson1998
該用戶已被刪除

回復 #4 Amuro 的帖子

40628785 (超平和Busters)
軍曹

UID 8867
精華 0
積分 1047
帖子 669
威望 1047
金錢 100 盟幣
存款 5521 盟幣
體力 10 點
SMPC 225 COST
閱讀權限 70
註冊 2009-10-24
MP分 0
屎明沖完涼之後佢仲係覺得自己好大陣屎味,佢就不停咁沖,沖到d皮都chau晒
點知冇關門...

頂部
jackson1998
該用戶已被刪除

軍曹

UID 8867
精華 0
積分 1047
帖子 669
威望 1047
金錢 100 盟幣
存款 5521 盟幣
體力 10 點
閱讀權限 70
MP分 0
跟住格離屋個女仔睇到,大喊左一聲
女仔:「姊妹,有野看!」

頂部
jackson1998
該用戶已被刪除

軍曹

UID 8867
精華 0
積分 1047
帖子 669
威望 1047
金錢 100 盟幣
存款 5521 盟幣
體力 10 點
閱讀權限 70
MP分 0
女仔:「鬼叫你5關門!」

頂部
jackson1998
該用戶已被刪除

軍曹

UID 8867
精華 0
積分 1047
帖子 669
威望 1047
金錢 100 盟幣
存款 5521 盟幣
體力 10 點
閱讀權限 70
MP分 0
女仔:「吹咩!」

頂部
kimwong3252000
該用戶已被刪除

就是小米
伍長

UID 5581
精華 0
積分 641
帖子 1101
威望 641
金錢 841 盟幣
存款 0 盟幣
體力 0 點
SMPC 152 COST
閱讀權限 50
註冊 2009-1-14
MP分 0
回復 #13 kimwong3252000 的帖子

女仔:講起我琴日返工果陣上上下網見到個post

睇到個標題嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,

佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生,

共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」

跟住衝左上天台,叫左一聲"鳴呀,點解係我"就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,

有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到幾左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。

我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業,你條仆街真係害人害物……

ヮюе⑦ゾゆゆキ!
頂部
該用戶已被刪除

就是小米
伍長

UID 5581
精華 0
積分 641
帖子 1101
威望 641
金錢 841 盟幣
存款 0 盟幣
體力 0 點
SMPC 152 COST
閱讀權限 50
註冊 2009-1-14
MP分 0

QUOTE:
原帖由 kimwong3252000 於 2011-7-25 16:18 發表

屎明: 絲打 我留意左你好耐

你真係好幽默

我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍

錯 應該係100倍先岩

估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力

我真係笑到爆左肚 依家 ...

女仔:多謝你既好心,不過我冇諗住開show賺錢,反而我想用我手頭上既四五千蚊去投資,你條靚仔有冇咩意見。

屎明:講真,四五千話多唔多話少唔少,我建議你上大陸搞生意,香港已經冇咩發展空間喇.你先去買兩張廣州直通車飛,就400蚊,再去信和買1000蚊咸碟,同佢講大量買打個折,應該買到50隻以上,要買鬼妹同日本妹的,唔好買其他,理由下面再講.

坐到上廣州你手上仲有100蚊,去買包雲煙5蚊,然後係車站旁邊睇下邊個蛇頭鼠眼,打個眼色比佢佢就知你想唱假人仔,90蚊唱500蚊番黎,同佢講要唱散唔要100蚊紙.唱完拎包煙出黎問佢食唔食,佢見你幫襯佢就有計傾,你打蛇隨棍上問下邊到賣咸碟好.

將淨低果5蚊打散,用1蚊搭巴士入城,搵佢講既地方.然後搵間士多買罐可樂,比唱番黎既假50蚊佢,找番47蚊真人仔,袋好準備最後用.

等到日落你就開始擺地攤,乜都唔洗,只要擺一塊黃布企係隔黎人地就知咩事.大陸憤青最憎架仔,暴發戶又媚外,你d架妹同鬼妹碟勁好賣.d碟唔係跟身,搵條後巷收好,有人黎就帶佢去收貨,一隻賣佢100蚊,一路賣一收收錢之餘一路將你d假人仔唱番晒出去.

賣完50隻,你應該已經賺到5000蚊,連埋你本身果47蚊+4蚊,已有5052蚊,你既利潤100%,冇野好搵得過咁.如是這你重複50,你既複利率收益已過億,可以買張武漢高鐵飛坐去溫州,用現金收購就黎執既廠,再請人造名牌手袋當真賣,不出3個月可翻10倍,到時應該有正牌注意到你,同你打官司,你就比5000萬個官庭外和解,跟住執左間廠,渣住9500萬番黎香港準備買殼股上市.

上市後洗人去蒙古做假新聞,話你間野挖到地下有稀土,即時炒起隻股,3日內再賺10倍,然後配股比基金佬配到自己既股份唔夠5%,你就正式引退, 求其捐1000萬比仁濟醫院拎個名人身份黎做,再洗100萬登7張報紙支持政改同起高鐵,等特區政府頒大紫荊比你.

最後一步,就係等,等咩野?等天災.你最後需要既係一個機會,一有大型天災係內地發生,你捐會副身家上去,然後係街執垃圾比香港傳媒影到,舉世讚美你,1年內就做人大.

做人大後你有得選舉共產黨既常委,選自己,呢個時候唔好忘記你當初留低既47蚊+4蚊,去搵萬里,佢係中共前朝唯一未死既大佬,你拎呢52蚊出黎話係你全副身家,佢會深受感動,重拾共產黨當年起義既激情,結果拉人隊幫拖投你,以佢既影響你你足到被委任為黨主席,去到呢步,唔洗再講啦...

ヮюе⑦ゾゆゆキ!
頂部
該用戶已被刪除

jackson1998
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

jackson1998