機動同盟 Gundam HK

[交流] 新手一問...

標題: [交流] 新手一問...
ccw00000
該用戶已被刪除

新手一問...

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
char_aznable_
上等兵

UID 3329
精華 0
積分 456
帖子 341
威望 456
金錢 1384 盟幣
存款 0 盟幣
體力 102 點
SMPC 108 COST
閱讀權限 30
註冊 2008-3-12
MP分 0
呢兩張而家都可以算古董黎...不過就算要玩都唔會打紅+藍,始終2隻減合計個效都要紫國力,最多只會紅+紫/藍+紫

而價錢方面,兩張而家都實在太舊了,唔會太貴,但搵唔搵到先係最太問題(Ξガンダム有番出過,不過樣唔同左)

如果樓主你純粹係為左呢2隻砌deck的話,可以考慮下玩呢兩隻近代d既板本:

頂部
ie5057ok
該用戶已被刪除

ccw00000
該用戶已被刪除

上等兵

UID 3329
精華 0
積分 456
帖子 341
威望 456
金錢 1384 盟幣
存款 0 盟幣
體力 102 點
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 ccw00000 於 2012-4-6 17:04 發表
有既話可以放比我嗎(日文)..新定舊我都要...
因為我實在係好多年玩的....(光榮之扎多 年代)
果陣紅+藍好屈機的...
由其係e2張+埋 係最屈...
咁砌e副deck 如果真係想紅+藍..
應該落咩command 同 operation
...

呢2張以前真係屈機,不過宜家黎講,舊版最快都要5分出,但效只有高機同精感實在用處不大,要打都係打新版(當然要配其他野,淨呢2隻玩唔到,新舊都係)

而至於常用既command 同 operation,除左多左d雙頭地(以舊GW來説,新的GWN我沒玩,不清楚)之外,主要都係之前個d了,紅就密約,沙拉沙,藍色都係急,政突

詳細樓主可以上網search下GW既紅藍deck參考一下
頂部
ccw00000
該用戶已被刪除

上等兵

UID 3329
精華 0
積分 456
帖子 341
威望 456
金錢 1384 盟幣
存款 0 盟幣
體力 102 點
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 ccw00000 於 2012-4-6 20:17 發表
55...我以前就係靠e2張...再加果張始動ZZ 頭4turn 就出左佢地....
又有感應式兵器...屈到爆...
不過e家年代都唔同左......
新機既威力/效果都比舊機勁好多...
所以唔係好知如果真係想砌番副 紅+藍既佢地... ...

要玩呢2隻既主題deck既就玩埋呢隻吧,原型機+效果都配合到

至於d要落既command同operation,google下會有圖的了,太多我好難搵埋圖俾你,唔知效我就可以幫下手既
頂部
ccw00000
該用戶已被刪除

上等兵

UID 3329
精華 0
積分 456
帖子 341
威望 456
金錢 1384 盟幣
存款 0 盟幣
體力 102 點
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 ccw00000 於 2012-4-6 20:52 發表
THX...but我連e 張都唔知效果囧sor- -...因為我玩既年代都冇d咁令既卡..

呢張個效係將手牌一部機移入倉庫,呢張咭得到:
高機動,
+X+X+X(X既値係移入倉庫個部機既指定國力),
同移入倉庫個部機既其中一個效果

本身有戰配(直出),重點係可以換裝ペーネロペー
頂部
ccw00000
該用戶已被刪除

上等兵

UID 3329
精華 0
積分 456
帖子 341
威望 456
金錢 1384 盟幣
存款 0 盟幣
體力 102 點
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 ccw00000 於 2012-4-7 21:26 發表
THX 己經收左...咁換裝之後果部既新機有咩效果??
同埋d專用人物姐係咩意思??
另外...我e家落左幾張commed...強大壓力,決蒐前夜,潛夜工作,作戰看破...
同埋e d機既特殊兵器姐係咩意思..

今次答左你專用人先,作用係
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
完全沒有,除左極少數特別情況下,係完全同無專用人無分別的

其他伸手前請先自己上網search下,以上問題都可以輕易找到答案

http://lmgtfy.com/
頂部
ccw00000
該用戶已被刪除