標題: [機械] 嚴師出高徒!! [打印本頁]

作者: cagalli    時間: 2008-5-3 00:11     標題: 嚴師出高徒!!

隻翼比老虎退稿....= =
好苦,但係換返黎的成果係靚左好多...> <
隻翼的演變過程....

到重頭戲啦....> <

最後,多謝老虎大教我!!多謝曬.....> <

作者: hei    時間: 2008-5-3 12:29

其實我覺得最大的改善空間是顏色..
以漸變色當陰影有點馬虎的感覺..
(看回老虎的畫我才發覺相差最大是這兒..~)
其後我認為眼亦有進步的空間
其他很不錯了..加油喔~~
作者: 小軒    時間: 2008-5-3 12:35

閣下果然是很基連
作者: cagalli    時間: 2008-5-3 14:53

QUOTE:
原帖由 hei 於 2008-5-3 12:29 發表
其實我覺得最大的改善空間是顏色..
以漸變色當陰影有點馬虎的感覺..
(看回老虎的畫我才發覺相差最大是這兒..~)
其後我認為眼亦有進步的空間
其他很不錯了..加油喔~~

係因為我玩光暗,所以無畫個隻陰影...= =
當有大光源係黑的地方,係無咩影,只係得漸變...= =
唔信自已試下....= =
我最憎就係六角形...= =
所以隻眼我都知有問題.....= =
我會繼練基連的......> <

QUOTE:
原帖由 小軒 於 2008-5-3 12:35 發表
閣下果然是很基連

其實我的野心,唔係你想像中咁小...= =
反白:
我係想將MF商業化!!
首先係出漫畫同小說,
之後帶熱佢,佢受歡迎,自然有人幫手!
有人幫手,可以再擴大版圖!
之後集資,上市,開分店,然後再集資....(食神上身中...= =)
但係先決條見係老虎肯幫mf申請專利...= =

作者: 雜魚三號    時間: 2008-5-3 16:02

QUOTE:
原帖由 cagalli 於 2008-5-3 14:53 發表

係因為我玩光暗,所以無畫個隻陰影...= =
當有大光源係黑的地方,係無咩影,只係得漸變...= =
唔信自已試下....= =
我最憎就係六角形...= =
所以隻眼我都知有問題.....= =
我會繼練基連的......> < ...

重點係老虎有冇咁大野心搞咁多野=]
作者: cagalli    時間: 2008-5-3 21:27

QUOTE:
原帖由 雜魚三號 於 2008-5-3 16:02 發表

重點係老虎有冇咁大野心搞咁多野=]

所以我咪比人話我係基連lo....= =

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0