標題: 現在還有沒有人復興白國? [打印本頁]

作者: 寂寞    時間: 2008-7-9 22:43     標題: 現在還有沒有人復興白國?

如題-_-!"
發覺白國基本上而被其他國sm中....
由其00混色很猛

橫我們不止了啦
還在後面放火~_~"
作者: oscar0703    時間: 2008-7-9 22:48

reason1:00混色很猛 白p甲(x)不能配合
reason2:cost太高(不論在game同買卡)
reason3:玩得多會悶,總是中東國,不是就hacking or 評議會
作者: wat.the.fun?    時間: 2008-7-9 22:50

http://forum.gundamhk.in/viewthr ... &extra=page%3D1
作者: 修羅聖煞    時間: 2008-7-9 23:14

都好難說~要復興...
D料又高資源,又大隻欠穩定,易炸死之餘又怕快,即使有舞降劍都好耐先車到人(D機比資源既數又好高)
新手凡玩白都幾乎破(有米仔除外)
作者: 寂寞    時間: 2008-7-10 04:49

這個我認同- -
所以我成副野d機唔係打速攻就高雞動
加上打5張count野落去-,-驚比人炸
如果白國d機唔洗咁大就好-.-細既無作為 大既遲哂到= =!"
作者: wat.the.fun?    時間: 2008-7-10 08:23

建立到4分起到曉防線就成功左4分1
作者: 小軒    時間: 2008-7-10 19:05

白色基本上守到頭tURN夠g都可以拉刀
作者: 專玩籃黑色卡    時間: 2008-7-10 22:17

咁你可以好似我咁準備4種色 去玩混色一個色係玩定了 其他可以換來換去 咁我覺得都幾好玩
作者: 寂寞    時間: 2008-7-11 01:22

但是我運氣極不好- -
跟足官方那個腦殘洗deck法- -
次次都G draw
第6turn先有4塊地
唔係甩地就甩機
作者: 專玩籃黑色卡    時間: 2008-7-11 13:38     標題: 回復 #9 寂寞 的帖子

咁右係ge 我成日同我個fd玩 好多時成手都係地 玩混色一定要落成20幾張地
作者: oscar0703    時間: 2008-7-11 17:50

QUOTE:
原帖由 專玩籃黑色卡 於 2008-7-11 13:38 發表
咁右係ge 我成日同我個fd玩 好多時成手都係地 玩混色一定要落成20幾張地

20幾張地
睇到都o哂嘴
佢試過成手地但冇機未牙?
作者: 專玩籃黑色卡    時間: 2008-7-12 11:43

試過好多次啦 你可以吾落咁多地 如果你玩綠色17左右都得啦 如樓主咁遘:唔係甩地就甩機  個人有自己的玩法  你中2落少咪落少d地囉  (吾好吾記得係混色  有時有白色地 右冇其他色的地)
作者: 張飛仔    時間: 2008-7-12 20:10

QUOTE:
原帖由 oscar0703 於 2008-7-11 17:50 發表

20幾張地
睇到都o哂嘴
佢試過成手地但冇機未牙?

你係咪16地加三張雙頭
係就好啦
有人同我一樣draw地draw到X街

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0