標題: [youtube] Crossbone Gundam動畫化決定! [打印本頁]

作者: 蒼之隼    時間: 2008-8-21 21:31     標題: Crossbone Gundam動畫化決定!

http://hk.youtube.com/watch?v=QXmkePq1Ahcgundamhk.comS4Sz?5~2g
大誤∼
作者: wat.the.fun?    時間: 2008-8-21 21:37

一流機動同盟 Gundam HK&u4}e#xDNf
仲有綱鐵七人眾
作者: 仁一個    時間: 2008-8-21 21:38

喂喂==
#Q$w4T E6t[oZ:u怎麼一開始2號機會跟主角群在一起(op1的關係?但最後又看到木星總統和3號機…)

D)^$Y7anR機動同盟 Gundam HK
多比亞頭髮太短(指)gundamhk.com,}-\,do,Q*Z%u4^C
駕駛員戴頭盔的樣子好Rockman(笑)
8q VJ2~:_e1jbx,G/vGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE
i5H*}
[aue~&E機動同盟 Gundam HK
鉛筆畫GJ!
作者: Tiger    時間: 2008-8-21 21:55

這算是個別GUNDAM當中我的最愛啊!
作者: cagalli    時間: 2008-8-21 22:06

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2008-8-21 21:55 發表本站是一個為了高達而存在的網站#d3c6rS5P!Bo(Av
這算是個別GUNDAM當中我的最愛啊!

spE2`e你又畫下,同佢鬥啦.....XD
作者: 蒼之隼    時間: 2008-8-21 22:09

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2008-8-21 21:55 發表
&`Cs ^D5_7e{:mGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE這算是個別GUNDAM當中我的最愛啊!

GUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGEg
aKl{ nWh7a

開個post,貼個linkEjt*E)F
b.K ST

咁就49分...Z,If7i*?
dS l/AI7u

fp1s)Q;blo,WH機動同盟 Gundam HK[ 本帖最後由 蒼之隼 於 2008-8-21 22:24 編輯 ]
作者: Tiger    時間: 2008-8-21 22:25

QUOTE:
原帖由 cagalli 於 2008-8-21 22:06 發表*^+^X1Y8a_
*\o.xY$d%mC
你又畫下,同佢鬥啦.....XD

'NVN$gYrj~我這種同人界的中下級要跟商業界的上級鬥(思
作者: cagalli    時間: 2008-8-21 22:26

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2008-8-21 22:25 發表
+mk3mg`s#vAGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE
p4Fa        |
E!Wgundamhk.com
我這種同人界的中下級要跟商業界的上級鬥(思

gundamhk.com9_
}XP ^,x
A        |
o5~ h

= =....那是商業界嗎??
作者: 竹本風鳴    時間: 2008-8-21 22:27

是神人沒錯了(思)
作者: 蒼之隼    時間: 2008-8-21 22:28

講真.....我以前畫畫就係想好似佢咁
x%\s1c~EE0jU唔好笑我
作者: Tiger    時間: 2008-8-21 22:34

QUOTE:
原帖由 蒼之隼 於 2008-8-21 22:28 發表GUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE"j2BJ
Jf

講真.....我以前畫畫就係想好似佢咁
-F        [^'uA)B0}u~p本站是一個為了高達而存在的網站唔好笑我

i0t@2ay每個有畫GUNDAM既人都會,我都唔例外
/\ fJ(?FP只不過,呢種畫量既情況下,畫師唔只需要有極隨便就能畫出一張好圖既能力
-D(N
O,K u8Q*oh+x;o
更加要有畫接畫既能力
作者: 蒼之隼    時間: 2008-8-21 22:36

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2008-8-21 22:34 發表
%xg/}e,EGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGEgundamhk.com/F~TPw7N0qjf
每個有畫GUNDAM既人都會,我都唔例外機動同盟 Gundam HK G5A
n9sIh,_.Y@v

只不過,呢種畫量既情況下,畫師唔只需要有極隨便就能畫出一張好圖既能力本站是一個為了高達而存在的網站5BTiO\        |
wj&^Jm

更加要有畫接畫既能力

gundamhk.com'eC!o-M        Ep3f u
所以我已經放棄左~.~
,utJV1zK8|A本站是一個為了高達而存在的網站據我所知,個作者用左5個月,畫左1249張畫
作者: Tiger    時間: 2008-8-21 23:03

QUOTE:
原帖由 蒼之隼 於 2008-8-21 22:36 發表
K
U[T1Y;r%EH4F

U H1l q!QY7p本站是一個為了高達而存在的網站所以我已經放棄左~.~

b2gZY*Rn        x
據我所知,個作者用左5個月,畫左1249張畫

^3PZRHu&k:}gundamhk.com其實係香港呢個環境動力不足姐
L\Xi CU/I$j+f|gundamhk.com冇氣紛,亦都冇有心人支持
作者: cagalli    時間: 2008-8-21 23:07

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2008-8-21 22:34 發表本站是一個為了高達而存在的網站'C,h
Mb1E]9q

]+Su9Gt,RL每個有畫GUNDAM既人都會,我都唔例外
EcY3M$\4F;j只不過,呢種畫量既情況下,畫師唔只需要有極隨便就能畫出一張好圖既能力
$BMf$NZ機動同盟 Gundam HK更加要有畫接畫既能力

4J_P7_|(q Sw我都有諗過,只是無一個燈箱....orz
作者: 十六夜.二三    時間: 2008-8-21 23:11

我記得還有獨角獸的..
作者: 風之空賊團    時間: 2008-8-22 22:29

感覺上同人的氣氛太重...(思)
作者: 蒼之隼    時間: 2008-8-29 00:57

QUOTE:
原帖由 十六夜.二三 於 2008-8-21 23:11 發表
ac mj9l機動同盟 Gundam HK我記得還有獨角獸的..

-B6E:f$}wB/y
[!P O d!{
http://tw.nicovideo.jp/watch/sm4247456
.kB0lQn*SW{彩色,未完成
作者: 尊路.拉斯    時間: 2008-8-29 08:24     標題: 回復 #11 Tiger 的帖子

我有畫接畫的能力,但我不可以畫出那麼有衝擊性的畫面……機動同盟 Gundam HKp+Pv0l2_t

^.p2~3\k"B}-Cv機動同盟 Gundam HK尤其是0:51開始的那段,那可不是單純會畫啊……
作者: 藍色鎮魂曲    時間: 2008-8-29 08:43

隻歌唔錯 ,有冇人有?
#`U
PX:gPb
仲有依首都好熟FH#zXz!|
http://tw.nicovideo.jp/watch/sm4247456-oE
B6U*C9Ti;p&C

z7Y!k
v]        oQ

雖然我知道係好熱血 ,但係黑白 ,所以令女主角同果個女通訊都唔係金髮orz
^UWl*v&^
D!OwGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE
令我總是燃不起來'Ub%~6q6]
GUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGEHDWB_z

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0