標題: 問野... [打印本頁]

作者: GX9900    時間: 2009-5-2 19:33     標題: 問野...

宇宙(そら)を統べる者 佢話常時):這個切入內(這張卡片以外)的所有卡片使用無效,並且廢棄。包唔包括自軍d卡??
作者: 細路驚    時間: 2009-5-2 19:46

人地count你野 你用呢張 你張野都用count埋 因為係同一個"切入"
作者: GX9900    時間: 2009-5-2 19:51

count係咩???
作者: laie1701    時間: 2009-5-2 20:21

QUOTE:
原帖由 細路驚 於 2009-5-2 19:46 發表
人地count你野 你用呢張 你張野都用count埋 因為係同一個"切入"

唔係好明你意思

即係會count埋自己張卡?
例如pay機,對方宙統,我用宙統count對方宙統,最終都係pay唔到機==?
作者: GX9900    時間: 2009-5-2 20:28

我都唔明佢的意思...
作者: laie1701    時間: 2009-5-2 20:42

你唔問都唔會理. 一向照count
攪到我唔知用唔用宙統count= =,驚死count埋自己
作者: 修羅聖煞    時間: 2009-5-2 20:47

QUOTE:
原帖由 laie1701 於 2009-5-2 20:42 發表
你唔問都唔會理. 一向照count
攪到我唔知用唔用宙統count= =,驚死count埋自己

pay機,對方宙統,我用宙統count對方宙統,最終都係pay唔到機===係,係會count埋自己張卡

(自動B):このカードのプレイは、「プリベント」の影響を受けない。
(常時):このカット内の、(このカード以外の)全てのカードのプレイを無効にし、廃棄する。

其實好唔好用係因人而異,無視預防仲要地都count到,你諗下la
作者: GX9900    時間: 2009-5-2 20:47

SORRY SORRY
作者: GX9900    時間: 2009-5-2 22:26

我唔明count係咩意思...
作者: 修羅聖煞    時間: 2009-5-3 14:03

QUOTE:
原帖由 GX9900 於 2009-5-2 22:26 發表
我唔明count係咩意思...

2008年規則手冊2.1版
down左佢,去p.35
作者: GX9900    時間: 2009-5-3 14:09

thx..我2家明啦!

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0