標題: 自護號 大討伐! [教學貼] [打印本頁]

作者: aidan10896    時間: 2009-10-15 17:00     標題: 自護號 大討伐! [教學貼]

自護號[即戰神渣古]
它是一部M型機體,耐久力有75[差不多是兩部機體混合一了]
有很強的射擊能力,但是現時很沒有人能控制這部狂牛......

現在我和大家說一說 對上這種機體要怎做,
第1:要準備好機體是對另一部S型機的,
      eg:RX78
      RX78是部怕格的機體
如果RX78 是做主機 你的主機可以是格鬥機體 中鋒 是補刀/對自護號進行少量扣血,
當RX78被破壞,主力自護號會登場,好運的話主機沒死能補一招必殺技給自護號少擊
主機被破壞 中鋒上場補刀/槍 再對自護號 進行鬥射
[中鋒 最好是古華多魯(能有一次必殺技再給自護號一個少擊]
最重要來了 自護號 血量只有1/2or1/3
自護號是很怕槍的 後衛 要用強力射擊的機體 和 防槍能力高的機體
[光束塗層 和 射擊:XX 最好是兩位數的射擊]
再用希羅尤配搭 一部強力射擊機 會華麗地擊落 自護號
最後是 勝利的聲音了
========================================
主機: 如果敵人的主機是自護號 你能用射擊機體做主機
中鋒:絕對是 能射能格的機體 用古華多魯 就更好了
後衛:如果 自護號 是主機 另外那台S型機 怕什麼 就用什麼機體去打吧
========================================
另外 自護號的人要2打3 是很難打的
本人的自護冷藏了
用自護號風險 看起來不高 但是 風險是很高的!
加上維護時間很久呢
今天的教學 到此為止 多謝收看 (_ _)
作者: ll555    時間: 2009-10-15 17:29

其實用藍迷惘(希羅)+ENACT指揮官(古華多魯)+紅迷惘(菜菜子)已經可以解決
作者: Tiger    時間: 2009-10-15 17:51

M型機已有第二台,在低LV的維魯 . 華路
作者: Reagon仔    時間: 2009-10-15 17:56

用3部鎮暴型GM又得,唔用駕駛員都得

得咗
作者: aidan10896    時間: 2009-10-15 18:11

QUOTE:
原帖由 Reagon仔 於 2009-10-15 17:56 發表
用3部鎮暴型GM又得,唔用駕駛員都得

得咗

你要知道 風險高 加上 只係現時無人控制到 部自護
如果自護有希羅 我諗 全場 清得
作者: 76867300    時間: 2009-10-15 18:13

快D出M型機o既駕駛員啦∼ (- -)
作者: Reagon仔    時間: 2009-10-15 18:18

QUOTE:
原帖由 aidan10896 於 2009-10-15 18:11 發表

你要知道 風險高 加上 只係現時無人控制到 部自護
如果自護有希羅 我諗 全場 清得

唔算高(指有駕駛員)
miss三次就冇得救(無誤)
作者: aidan10896    時間: 2009-10-15 18:48

QUOTE:
原帖由 Reagon仔 於 2009-10-15 18:18 發表

唔算高(指有駕駛員)
miss三次就冇得救(無誤)

當然 回避 唔可以混入 性能,因為係運氣一種
作者: charlieyan    時間: 2010-8-26 19:28

其實係7-10LV D錢根本賣唔到咁多機師...
作者: aidan10896    時間: 2010-8-26 23:05

QUOTE:
原帖由 charlieyan 於 2010-8-26 19:28 發表
其實係7-10LV D錢根本賣唔到咁多機師...

留意發帖日期

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0