標題: 岩岩練destiny打s-f果陣發現一樣s-f既野... [打印本頁]

作者: anxty    時間: 2010-1-19 00:18     標題: 岩岩練destiny打s-f果陣發現一樣s-f既野...

打打下同佢玩槍戰...佢竟然用「超級連射」射左我3槍......(注:果陣佢冇放龍騎兵...)

作者: 星月流恨    時間: 2010-1-19 03:12

問:什麼叫做「超級連射」?
雙lock?雙lock既話,只要開聚氣(sc?)然後轉目標就會成為雙lock
作者: anxty    時間: 2010-1-19 09:41     標題: 回復 #2 星月流恨 的帖子

唔係雙lock...我係1on1...我講清楚小小....我飛飛下...佢射左我一槍...(中左)之後冇nd射多槍...再nd射...

作者: andy    時間: 2010-1-19 12:27

QUOTE:
原帖由 anxty 於 2010-1-19 09:41 發表
唔係雙lock...我係1on1...我講清楚小小....我飛飛下...佢射左我一槍...(中左)之後冇bd射多槍...再bd射...

射之後nd之後再射之後再nd之後又射之後訓低?
作者: anxty    時間: 2010-1-19 13:38     標題: 回復 #4 andy 的帖子

正確黎講係連射2槍之後nd再射...
作者: 星月流恨    時間: 2010-1-19 21:09

排除雙lock我只係知道龍騎兵可以唔洗cancel但係可以再命中
作者: niffie    時間: 2010-2-1 19:44

因為係新+ dash canel系統,射完用x按2下變左衝前(可以+方向)再射,再dash canel,再射,好快咁射出3射(配合爆seed更快)
我覺得獨角獸會更好用,因為無限彈= =人地係埋唔到身(咩機都用到呢招)
作者: bevisyung    時間: 2010-4-1 13:17

有連射好好多!我用連射K左兩隻獨角獸!!

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0