標題: 渣古II•改評鑑 [打印本頁]

作者: anxty    時間: 2010-1-27 18:39     標題: 渣古II•改評鑑

見之前有人寫下評鑑,我又寫先@@~(由於我唔想整圖咁麻煩...所以只會字面說明...)
唔講廢話~評鑑開始~

基本資料
機體:渣古II•改
屬性:拳
1武:斧頭~(迷:唔洗講都知...渣古專用武器...)
2武:機槍~(迷:記住...唔係0079果d好樣既機槍...係0080好靚果d...)
3武:鐵拳~(迷:sd入面係咁寫...其實係一粒飛彈仔...附有reload力下降既效果)

評鑑
我覺得呢~呢隻野都幾好用,先講講佢d武器先啦~

1.斧頭
收刀(收斧?!)都算快,攻擊ok痛,打剪機痛,打包都算好

2.機槍
呢部機既特色武器~就算唔洗攻速上升(唔係唔洗...係冇...)跳射都會連射得好勁,好似唔洗斷咁樣,只係射射下會斷一斷(註:係就係會同普通機一樣斷一斷,但係斷既時間重短過exam system),因為呢部機攻擊力偏低,所以二武既連射速度補救左低攻既缺點,所以呢部如果同拳機玩槍戰贏既機會率會大d~

3.飛彈
實用性都幾高~呢樣武器如果同人打打下槍戰冇彈可以用,唔單止攻高,起手快,而且reload速度重好快tim,如果人地血量少果陣(1%-15%)一粒飛埋去足以秒殺(除非高防或有銅牆鐵壁之類既提升防御技能)
(小提示:因為以上原因,汁雞都幾好嫁~就算打中唔死都重可以用二武補槍)

用法(我平時打既個人用法)
我多數唔會衝過去做炮灰,我會係場既中間果度玩射,但係如果前面大部份都係包機,我就會衝(當然~緊係叫埋隊友一齊~)我會係磨左佢地大部份彈(因為d人多數唔中...)之後整粒飛彈(三武)埋去,之後射佢幾槍,再衝去斬幾野,我通常打4下就收刀(收斧?!)飛去後面狂射(如果有人衝緊過黎,我就會打哂5下打訓人...)

強化
至於強化點呢...我首先會加左攻先,因為呢隻野d攻唔知點解去左一半速度果邊...搞到攻擊勁低...

以上係我既個人睇法,如果其他大大有其他更好既意見~就post上黎啦.\口/.!!(姆指!!)

作者: andy    時間: 2010-1-27 18:43

QUOTE:
原帖由 anxty 於 2010-1-27 18:39 發表
見之前有人寫下評鑑,我又寫先@@~(由於我唔想整圖咁麻煩...所以只會字面說明...)
唔講廢話~評鑑開始~

基本資料
機體:渣古II•改
屬性:拳
1武:斧頭~(迷:唔洗講都知...渣古專用武器...)
2武:機槍~(迷:記住 ...

你沒有吧渣古II改當成恐怖份子用..(意思:你沒有用它的恐怖武器打人)
作者: anxty    時間: 2010-1-27 18:45     標題: 回復 #2 andy 的帖子

算啦算啦...唔緊要啦~如果你有其他用法既話你咪講lor=_="我會參考既...
作者: andy    時間: 2010-1-27 18:46

QUOTE:
原帖由 anxty 於 2010-1-27 18:45 發表
算啦算啦...唔緊要啦~如果你有其他用法既話你咪講lor=_="我會參考既...

強化4必+技能全開=甚麼你也知吧
作者: anxty    時間: 2010-1-27 18:48     標題: 回復 #4 andy 的帖子

我明啦...屈大技=_="但係我個人比較少用大技~我多數靠武裝
作者: 神樣之人    時間: 2010-1-28 12:51     標題: 回復 #6 FAZ 的帖子

請勿灌水。
作者: wl01441534    時間: 2010-3-24 12:47

c機中是最多人用的其中一隻
是一隻幾好的c機
我右用下先
(因為早排合s所以無時間玩c-.-)
作者: kenbb    時間: 2010-3-31 15:45

QUOTE:
原帖由 神樣之人 於 2010-1-28 12:51 發表
請勿灌水。

你先唔好灌水!!!!!!!!!!
我認為炮狗好用d!!!!!!!
因為佢2支炮打人都幾痛,一路行一路打就殺到人
作者: tim0019X    時間: 2010-4-2 13:00

QUOTE:
原帖由 kenbb 於 2010-3-31 15:45 發表

你先唔好灌水!!!!!!!!!!
我認為炮狗好用d!!!!!!!
因為佢2支炮打人都幾痛,一路行一路打就殺到人

我反而覺得捷古(seed的卒機,不記得個名)好用
捷古(是拳機)(cu,記得是)
1武: 本人不玩格,不知(但覺得ok)
2武:bb槍, 同渣古的bb槍無咩分別, 都是低攻, 但夠快
3武:導彈(記得是有- -)(無追蹤)2-3炮左右, 補彈都ok快

(本人好耐無玩, 好多不記得= =)

本人都是用來作射機用= =(好像浪費了用拳機)
2+3, 幾好用._.

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0