標題: [原創 - 笑話] 1+1=幾?? [打印本頁]

作者: keith5130    時間: 2010-2-27 17:15     標題: 1+1=幾??

有一日,小明放學...有個Miss問佢:「1+1=幾多呀?」

「..................呀..................」小明說

「唔知唔緊要...返屋企問下屋企人啦...!」Miss說

小明返到屋企之後...

小明問媽媽:「媽媽1+1=幾多呀?」

媽媽煮飯中:「加  o的 鹽加  o的 糖加  o的 美味鮮醬...」

小明問老豆:「老豆1+1=幾多呀?」

老豆睇馬中:「快  o的  快  o的...」

小明問啊哥:「啊哥1+1=幾多呀?」

啊哥睇超人中:「I  am  superman ...」

小明問家姐:「家姐1+1=幾多呀?」

家姐唱K中:「我啥不你 ......Yeah...E...Yeah !!!」

第二日...

Miss問小明:「1+1=幾多呀?」

「加  o的 鹽加  o的 糖加  o的 美味鮮醬...」小明說

帶你去見校長...」Miss說

「快  o的  快  o的...」小明說

校長問小明:「1+1=幾多呀?」

「I  am  superman ...」小明說

「我要踢你出校...」校長說

「我啥不你 ......Yeah...E...Yeah !!!」小明說

~完~
作者: 龍蝦    時間: 2010-2-27 18:06

唔通呢個就係十年前既經典爛GAG!?
作者: wingzero6a22    時間: 2010-2-28 00:02     標題: 回復 #1 keith5130 的帖子

我的較好笑吧?
正版:
有一日,小明上堂

有個Miss問佢:「1+1=幾多呀?」

「我唔知wo...」小明說

小明返到屋企之後...

小明問媽媽:「媽媽,1+1幾多呀?」

媽媽煮飯中:「加 d鹽加,加d醋.....」

小明問老豆:「老豆,1+1=幾多呀?」

老豆看報中:「閉咀!現在時下年輕人什麼啊?」

小明問啊哥:「啊哥,1+1=幾多呀?」

啊哥正和女友吵架:「你這個老太婆,別吵!」

小明問外婆:「1+1=幾多呀?」

外婆:「我老了,你自己去吧!」

小明問弟弟:「1+1=幾多呀?」

弟弟:「Superman!!!」

小明問電話中的姐姐:「1+1=幾多呀?」

姐姐和做project的朋友吵架:「走咪走lo,我以後都唔想見到你!!!!!!!!」

第二日...

Miss問小明:「1+1=幾多呀?」

小明:「加 d鹽加,加d醋.....」

Miss:「我再比多次機會你(憤怒)」

小明:「閉咀!現在時下年輕人什麼啊?」

Miss:「最後一次(極憤怒!!!)」

小明:「你這個老太婆,別吵!」

Miss:「我帶你去見校長(超級憤怒模式)」

小明:「我老了,你自己去吧!」

Miss:「.....(爆憤怒)」

到左校長室.....

校長問小明:「你叫咩名?」

小明:「Superman!!!」

校長:「踢你出校,文件已寄給你家。」

小明:「走咪走lo,我以後都唔想見到你!!!!!!!!」

作者: jtm    時間: 2010-2-28 13:42

回味中~~~~
作者: wingzero6a22    時間: 2010-3-5 13:31

QUOTE:
原帖由 keith5130 於 2010-2-27 17:15 發表
有一日,小明放學...有個Miss問佢:「1+1=幾多呀?」

「..................呀..................」小明說

小明返到屋企之後...

小明問媽媽:「媽媽1+1= ...

I am superman不太順暢
作者: jtm    時間: 2010-3-5 16:44

QUOTE:
原帖由 kfr20066 於 2010-2-28 17:59 發表
回味

哈哈~ 說笑而已~別緊張~
作者: kenbb    時間: 2010-3-31 22:05

QUOTE:
原帖由 wingzero6a22 於 2010-2-28 00:02 發表
我的較好笑吧?
正版:
有一日,小明上堂

有個Miss問佢:「1+1=幾多呀?」

「我唔知wo...」小明說

小明返到屋企之後...

小明問媽媽:「媽媽,1+1幾多 ...

超正-.-
作者: 白牙M    時間: 2010-6-6 19:31

之前睇過類似既文..
作者: Laster    時間: 2010-10-31 13:37

笑死我啦
作者: chronos    時間: 2010-10-31 16:28

哈哈~~(幾好笑
作者: 快馬加鞭1    時間: 2010-10-31 16:32     標題: 回復 #10 chronos 的帖子

超正
作者: gary1112    時間: 2011-6-26 17:06

GOOD!!!!!!
作者: kfr20066    時間: 2011-7-7 12:12

老笑話 :1282 :1282 :1282
作者: noddytse2000    時間: 2011-7-7 12:27

老笑話老笑話
作者: issacp1c14    時間: 2011-7-21 23:49

勁好笑

作者: fing頭小吉    時間: 2011-7-22 02:19

由小學三年級笑左三次之後見到都未笑過
作者: UniCorn    時間: 2011-7-22 06:06

QUOTE:
原帖由 fing頭小吉 於 2011-7-22 02:19 AM 發表
由小學三年級笑左三次之後見到都未笑過

由第一次到而家見到都只係諗到1句話: up乜X...九唔搭八
作者: 40628785    時間: 2011-7-22 08:15

QUOTE:
原帖由 UniCorn 於 2011-7-22 06:06 發表

由第一次到而家見到都只係諗到1句話: up乜X...九唔搭八

+1~~~

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0