標題: 點樣用到免稅法? [打印本頁]

作者: a83312    時間: 2010-4-6 11:27     標題: 點樣用到免稅法?

我見d人成日講咩免稅法,自己爬文都唔知,咁點用免稅法ga?
作者: kimwong3252000    時間: 2010-4-6 11:30     標題: 回復 #1 a83312 的帖子

暫時唔使學住, 到20LV再教你.
作者: d567an    時間: 2010-4-6 11:35     標題: 回復 #2 kimwong3252000 的帖子

咁你教我啦
作者: kimwong3252000    時間: 2010-4-6 11:38     標題: 回復 #3 d567an 的帖子

人種機收重稅, 要避免收重稅, 就要用收平稅既機.

(詳情問kingchi)
作者: mebius    時間: 2010-4-6 12:57     標題: 回復 #2 kimwong3252000 的帖子

我都係,please
作者: 星月流恨    時間: 2010-4-6 15:31

自行探索(笑
作者: diddcky    時間: 2010-4-9 20:14

我唔明。????
作者: kimwong3252000    時間: 2010-4-9 21:07     標題: 回復 #7 diddcky 的帖子

不明白?

姐係

如果我想賣比人ge機d稅要65%

禁我會用1台唔係人種機+冇改過ge機+可以改做ge機

假如我想買1000COST

禁我會用1台唔係人種機+冇改過ge機+可以改做ge機先賣比人(以你想放GE價

之後真正要放比人GE機用1COST禁樣賣比人

================================================
問:WHY一定要用唔係人種機+冇改過ge機+可以改做ge機,唔可以用人種機,改做過GE機
答:因為人種機D稅係65%,改做過GE機都一樣

問:可改做GE機要機多%先可以買幾千COST啊
答:35%
=================================
以上轉
作者: diddcky    時間: 2010-4-10 11:01

但我不可以1COST賣給人
作者: 突擊自由高達!    時間: 2010-4-10 11:08     標題: 回復 #9 diddcky 的帖子

如果我想賣比人ge機d稅要65%

禁我會用1台唔係人種機+冇改過ge機+可以改做ge機

假如我想買1000COST

禁我會用1台唔係人種機+冇改過ge機+可以改做ge機先賣比人(以你想放GE價

之後真正要放比人GE機用1COST禁樣賣比人

================================================
問:WHY一定要用唔係人種機+冇改過ge機+可以改做ge機,唔可以用人種機,改做過GE機
答:因為人種機D稅係65%,改做過GE機都一樣

問:可改做GE機要機多%先可以買幾千COST啊
答:35%
=================================
作者: wailap1218201    時間: 2010-4-14 20:07

咩是人種機?
作者: wingzero6a22    時間: 2010-4-14 20:35     標題: 回復 #11 wailap1218201 的帖子

GP01,m1,迷惘等

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0