標題: [交流] 新手魔鬼 請幫幫手:)~ [打印本頁]

作者: 佩恩~    時間: 2010-6-27 00:28     標題: 新手魔鬼 請幫幫手:)~

小弟初到貴境.....請各位給些意見(任何意見階可)....thank you!

UNIT
高達頭                X 12
魔鬼(第三型態) X 3

CHARAETER
佐治(攻+射) X 3

COMMAND
G系譜      X 3
月之         X 3
真實識者 X 3
寶收         X 3
發掘         X 2
A.W.      X 1

OPERATION
凌駕         X 1

GENERATION
出土        X 3
茶地        X 13

* 我原意想以最快做到一野"魔鬼佐治"....比D意見^^
* 同埋如果有朋友想話點唔用"魔鬼明鏡止水"....因為我睇到而家好似好多卡.....都專係搞D無坐人既機....所以就咁...

*或者有無更快....更簡單既組合?....可以比D意見的...一齊研究!

作者: Kenny.    時間: 2010-6-27 00:55

如果打比賽, 你副deck已經犯規, 因為 A.W. 只能落一張~
轉2張 迪安娜歸還 吧~
作者: 細路驚    時間: 2010-6-27 01:07

魔鬼(第2型態)
魔鬼(第1型態)
all X3
高達頭    - dd is ok la
作者: 佩恩~    時間: 2010-6-27 12:03     標題: 回復 #2 Kenny. 的帖子

如果A.W.       X 1
發掘                   X 2
有無得諗呢 .....因為我係想做到四撻地之前狂draw捨山....and狂出D高達頭黎擋咁...
作者: 佩恩~    時間: 2010-6-27 12:08     標題: 回復 #3 細路驚 的帖子

我都有諗過....原因係如果魔鬼ALL x3 ....咁會好大機會在未有四撻地之前...draw到成手魔鬼....而無機接人呢...
作者: oscar0703    時間: 2010-6-27 15:54

G譜
最近見人用
作者: 佩恩~    時間: 2010-6-27 19:14     標題: 回復 #6 oscar0703 的帖子

多謝提醒我....打漏左尼張最重要既key卡....thank

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0