標題: 12lv買唔買機好? [打印本頁]

作者: waiyan1013    時間: 2010-11-17 01:25     標題: 12lv買唔買機好?

如題..
森美
根加奧佐
韋高
買唔買好??

我有fant1  亞2  mkII   雙迷
$1600
作者: gary1112    時間: 2010-11-17 07:50

buy根加奧佐
作者: UniCorn    時間: 2010-11-17 09:44     標題: 回復 #1 waiyan1013 的帖子

雙迷:賣
亞2:可賣
買根加,村雨x2 + 巴古
作者: 乜口    時間: 2010-11-17 15:39

QUOTE:
原帖由 UniCorn 於 2010-11-17 09:44 發表
雙迷:賣
亞2:可賣
買根加,村雨x2 + 巴古

要就應該一早買
唔係調整其實最後唔好合曉,比某連射機屈死
亞2等16lv變亞3,該lv無敵
根加必買,韋高就你鐘意la
作者: 天龍人    時間: 2010-11-17 18:49     標題: 回復 #1 waiyan1013 的帖子

根加奧佐一定要買,亞二你有心機,
可升到亞3,16-20lv基本上無敵,不過到20lv有gp03同奈野.斯野,已經吾可以叫無敵
到21lv更加會比f91屈佢機,改又要3000cost,我覺得到係吾值得改,
到16lv要買三部突擊,18lv要買神盾,21lv要買f91(f91你鍾意可以吾買既)所以都係留番d錢好

作者: jackson1998    時間: 2010-11-17 22:09

唔好買森美
作者: UniCorn    時間: 2010-11-18 10:30

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2010-11-17 03:39 PM 發表

要就應該一早買
唔係調整其實最後唔好合曉,比某連射機屈死
亞2等16lv變亞3,該lv無敵
根加必買,韋高就你鐘意la

新人可能唔知可以合曉...
所有機都一定有弱點,只要贏到大部分機而又耐用就值得買
如果會比某機屈死就唔買,咁 F91, freedom, justice, 死神, X, exia, 紅突, 納多, 卡碧尼 等機都應該唔好買/合/改
"某機"(順序): 卡碧尼/連射機, 納多(卡碧尼?), X/強光機, justice, 死神 etc., 納多, 光機, 曉/neo, 斑豹/實彈機

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
回復 #5 天龍人 的帖子

應該買4部突擊(除非唔要紅突)

作者: 乜口    時間: 2010-11-18 13:56

QUOTE:
原帖由 UniCorn 於 2010-11-18 10:30 發表

新人可能唔知可以合曉...
所有機都一定有弱點,只要贏到大部分機而又耐用就值得買
如果會比某機屈死就唔買,咁 F91, freedom, justice, 死神, X, exia, 紅突, 納多, 卡碧尼 等機都應該唔好買/合/改" ...

所以唔係自己ge人種機就唔好買,放出去都可以有錢賺(人種機係無論你咩人種都抽65%稅)
作者: adrian6800    時間: 2010-11-18 14:17

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2010-11-18 13:56 發表

所以唔係自己ge人種機就唔好買,放出去都可以有錢賺(人種機係無論你咩人種都抽65%稅)

問題在於...12lv便開始選人種...太快了吧?我20lv才選人種,加上16lv打後,人種機的重要性才上升

所以基本上,先買可以合成強力機體的"素材"
作者: 乜口    時間: 2010-11-18 14:29

QUOTE:
原帖由 adrian6800 於 2010-11-18 14:17 發表

問題在於...12lv便開始選人種...太快了吧?我20lv才選人種,加上16lv打後,人種機的重要性才上升

所以基本上,先買可以合成強力機體的"素材"

其實12lv樓下已有2部人種機
樓主算有少少錢,打後13lv支出少,己家轉冇問題
作者: kimwong3252000    時間: 2010-11-18 17:37

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2010-11-18 14:29 發表

其實12lv樓下已有2部人種機
樓主算有少少錢,打後13lv支出少,己家轉冇問題

1600COST叫多...(默
作者: 乜口    時間: 2010-11-18 17:43

QUOTE:
原帖由 kimwong3252000 於 2010-11-18 17:37 發表

1600COST叫多...(默

人地樓主得12lv=.=
1600買晒12lv的機仲有得用專員
唔似你地35lv咁(每秒鐘)萬幾cost上落
作者: gary1112    時間: 2010-11-18 18:57

森美(bad)
作者: kimwong3252000    時間: 2010-11-18 19:03

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2010-11-18 17:43 發表

人地樓主得12lv=.=
1600買晒12lv的機仲有得用專員
唔似你地35lv咁(每秒鐘)萬幾cost上落

1600COST叫多我無野講...

一台根+就400

遲d再買R-查, 0高...

完全唔覺有錢剩

仲有

其實我地35lv都要慳住用...

部部機都要8000~10000...(除左自由
作者: 天龍人    時間: 2010-11-18 19:09     標題: 回復 #14 kimwong3252000 的帖子

55...好認同,
1600對依個lv吾算小,不過都吾算多既

回乜口:就算係高lv,cost還是cost,都係要儲,lv越高,機就越貴,依個原則係吾會變的
不過你講既野又吾係無道理既,畢竟還是低lv

作者: qwe    時間: 2010-11-22 16:27

買根加奧佐

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0