標題: [生活趣事] 你們的家用電腦是什麼作業系統? [打印本頁]

作者: fing頭小吉    時間: 2011-1-8 02:54     標題: 你們的家用電腦是什麼作業系統?

這不是商業訪問!!!我發覺最近電腦系統十分多元化

我ICT的同學說使用Window7的人真是好7,因為支援不多(靠,你根本是沒用過)

俺以前用過xp sp2,但是轉了win7好用很多,系統也自動幫你做事

記住!!!是你家用電腦,不是你隨手拿住的手機,ipod,iphone,ipad喔!!!

作者: satzuna    時間: 2011-1-8 06:41

筆電32xp pro sp2&32vista ultimate
台機32xp pro sp2&64 7 ultimate
作者: aidan10896    時間: 2011-1-8 07:58

剛開始的Vista跟win7 跟很多遊戲都會撞系統,所以個人比較愛好XP…
作者: keroroEX    時間: 2011-1-8 10:33     標題: 回復 #3 aidan10896 的帖子

唔唔,同感
作者: Zerco    時間: 2011-1-8 14:36

用緊notebook win7
用左11個月都仲未有咩開唔到程式既問題
只係打機有時冇得揀速成後選字
其他都覺得幾好
作者: fing頭小吉    時間: 2011-1-8 15:37

QUOTE:
原帖由 Zerco 於 2011/1/8 02:36 PM 發表
用緊notebook win7
用左11個月都仲未有咩開唔到程式既問題
只係打機有時冇得揀速成後選字
其他都覺得幾好

打SD係揀唔到字既,所以可以練你打字..
作者: daniel06    時間: 2011-1-8 16:16

WinXP on my laptop,
while the family desktop computer is Win7.

I like WinXP more then 7 tho.
作者: David526    時間: 2011-1-9 16:57

my fd win 95

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0