標題: 關於紅突一些問題 [打印本頁]

作者: peter228888    時間: 2011-1-15 18:49     標題: 關於紅突一些問題

正考慮改不改紅突...
但與別人紅突對戰時...
(援射不錯...不過光防= =...再加上現在大多數30lv 以上機體以光束為主..)
請教達人給意見
作者: laukwunyin    時間: 2011-1-15 18:52

有COST多的就改
作者: 0083    時間: 2011-1-15 21:54     標題: 回復 #1 peter228888 的帖子

支援不錯....但一出黎好快俾人秒
作者: jamzjam    時間: 2011-1-15 21:55

認真尼講紅突功用唔大
基本上我E+打有紅突的組合可以用drei尼打 都差唔多~
紅突最大功用係機動高. 但如果你紅突 見到曉/X就收得皮
留機突合自由仲好
作者: 乜口    時間: 2011-1-15 22:36

QUOTE:
原帖由 jamzjam 於 2011-1-15 21:55 發表
認真尼講紅突功用唔大
基本上我E+打有紅突的組合可以用drei尼打 都差唔多~
紅突最大功用係機動高. 但如果你紅突 見到曉/X就收得皮
留機突合自由仲好

除左紅色之外都認同
自由功用都唔大,得機動高,攻防都一般
某4部2Xlvge機都收到佢皮
en技打下一部係唔錯,但有減成,而且60血可以爆幾多次en?
最好用係防守用bug卡人,但係對低機動機冇咩用
愧為全smp最貴機
作者: jamzjam    時間: 2011-1-15 22:41

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2011-1-15 22:36 發表

除左紅色之外都認同
en技打下一部係唔錯,但有減成,而且60血可以爆幾多次en?
...

咁你又冇講錯...加上A3先合到自由~~~
但自由應該比紅突抵用.
見到美國之星(有EN格技)就快出現~紅突好快變廢鐵變

作者: laukwunyin    時間: 2011-1-15 22:42

QUOTE:
原帖由 jamzjam 於 2011-1-15 22:41 發表

咁你又冇講錯...加上A4先合到自由~~~
但自由應該比紅突抵用.
見到美國之星(有EN格技)就快出現~紅突好快變廢鐵變

自由要A3
作者: jamzjam    時間: 2011-1-15 22:44

QUOTE:
原帖由 laukwunyin 於 2011-1-15 22:42 發表

自由要A3

啊sor 我打錯.改番
作者: UniCorn    時間: 2011-1-16 08:24

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2011-1-15 10:36 PM 發表

除左紅色之外都認同
愧為全smp最貴機

justice先係最貴...(唔計exp.)
justice:1400+2600+9000=13000cost
freedom:800x6+2000x2+1800+1000=11600cost

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0