標題: [收卡] 收卡AND白DECK請狠評 [打印本頁]

作者: dannykwok    時間: 2011-1-31 00:45     標題: 收卡AND白DECK請狠評

收卡
可能性之獸 X3
ウイングガンダムゼロ X1 下面

「  U-120  AR   XXXG-00W0 ウイングガンダムゼロ
國力資源:3 - 5 - 2       戰鬥力:6 / 3 / 6       地形適性:宇宙・地球
特徵:ウイング系 MS 專用「ヒイロ・ユイ」   
【1張限制/自軍】  快速  戰鬥配備  範圍兵器(3)
(自動B):這張卡、在戰鬥階段中敵軍手牌在3張以上的狀態下在自軍垃圾場的場合、可以和在手牌中一樣使用。
(自軍傷害判定步驟):《[3•5]2》廢棄戰鬥區域中的這張卡。那個場合、破壞1張機體。」

XXXG-01SR2 ガンダムサンドロック改 X2

國力資源:2 - 5 - 2       戰鬥力:5 / 2 / 6       地形適性:宇宙・地球
特徵:サンドロック系 MS 專用「カトル・ラバーバ・ウィナー」 別名「ガンダムサンドロック」   
【1張限制/自軍】  戰鬥配備  砂漠  換裝﹝サンドロック﹞
(自動A):和這張卡同區域的、全部的自軍機體受到的全部傷害、各減殺2點。
(自動D):這張卡的部隊給予戰鬥傷害的場合、對全部的自軍機體適用「補給」的效果。

----------------------------------傳說中的分隔線-----------------------------------------------------------------------

白DECK
聖約 X3
相機 X3
相機戰士 X1 (4分地.END TURN前有戰鬥傷害GE放一個COIN果張
決鬥&暴風 X2
大天使號 X2 (水 戰鬥配備果張)
一張5分地GE機 (PS裝甲 強X 特盾3 「常時(1) 手枚.或自軍機庫.一張合計國力X的卡移去敵軍機庫.這個場合.X以下的合計國力持有的一張卡使用無效.向自軍機庫移動)
自由高達X1 (回血果張
自由&正義 X1
自由流星號 X1 (除一張扣人一度果張)
突擊自由高達 X1 (30週年果張)
無限正義高達 X1

平和への祈り X1

中東國 X3
部品 X3

五分地釣魚人 X1
不動雷 X1
快速回水5分人 X1

私兵 X2
HELP國之英雄 X3
自由之代價 X3
二分地重置的雙頭地 X3

OZ X1
有力貴族 X3
COIN地 X6

總數48張.仲有2張唔知插咩.本人諗住插ウイングガンダムゼロ X1 , ガンダムサンドロック改 X1

作者: dannykwok    時間: 2011-1-31 00:46

放卡者PM我.或者MSN
[email protected]            
作者: 50100    時間: 2011-1-31 01:15

QUOTE:
原帖由 dannykwok 於 2011-1-31 00:45 發表
收卡
可能性之獸 X3
ウイングガンダムゼロ X1 下面

「  U-120  AR   XXXG-00W0 ウイングガンダ ...

你副DECK....咁多落1
點抽得中
小弟睇唔出你副DECK想玩咩

作者: 50100    時間: 2011-1-31 01:17

仲有特殊地限6張
OZ X1
有力貴族 X3
COIN地 X6

建議要COIN地唔要其他
作者: dannykwok    時間: 2011-1-31 12:51

QUOTE:
原帖由 50100 於 2011-1-31 01:17 發表
仲有特殊地限6張
OZ X1
有力貴族 X3
COIN地 X6

建議要COIN地唔要其他

唔係~ OZ同有力貴族唔計特殊地GA

G-28  C   OZ
(自動B):這張卡視為基本G。(注:包含構築牌組時)
(自動A):這張卡、在自軍回合中、產生1點白色國力、在敵軍回合中、產生1點紫色國力。並且、不會被敵軍效果破壞和移動。

G-33  C   有力貴族
(自動B):這張卡視為基本G。(注:包含構築牌組時。)
(自動A):這張卡、在重置狀態的場合、產生1點白色國力。
(常時):《R》產生白色國力的1張自軍特殊G、回合結束前視為基本G。

咁樣應該冇問題LA~
作者: dannykwok    時間: 2011-1-31 13:03

QUOTE:
原帖由 50100 於 2011-1-31 01:15 發表

你副DECK....咁多落1
點抽得中
小弟睇唔出你副DECK想玩咩

只放落1果D卡呢.通常都係一枚制限OR一枚制限/自軍.我又唔係廢HAND果D人.所以我想張張都有得用.
廢時抽左2張但係又唔出得

同埋我5,6分地果D機有換裝.可以早一TURN (例.自由高達(回水GE)打完橫GE.如果我手上有流星自OR自由正義.人地一打我就可以換裝
同埋我張突擊自由高達同流星自由&自由正義可以換裝GE

唔.差唔多係咁玩
作者: dannykwok    時間: 2011-1-31 14:08

希望狠評之如大家可以比D意見小第.不勝感激
本人大概是玩武力征服 (因為白國有好多強勁機體
作者: 龍蝦    時間: 2011-1-31 15:28

即使是強攻白...
一限的都可以下2以上吧(?)
但係我不見現在強攻白的最強武品...模型Wing0口0"!
而且,切力、Hacking都不見了...
雙頭過多吧,雖說地多一點會避免甩地
2私兵3救國2自由代價會好一點(?)

可以試下落突擊神盾,直接傷害這一點太強....

禁言、手拘、ACE都係正野...
當然要的是位...
這就由樓主決定喇
作者: 50100    時間: 2011-2-1 02:14

我落1切力十年都唔出黎一次
落1同落2真係差好遠
如果樓主唔信GE可以拎你而家副野同人打下

仲有想要補給點解唔用沙多洛改
有補給又減2殺

同樓上果位諗法一樣Hacking最好落3

ACE會唔會考慮??
有左快推機好多

作者: 50100    時間: 2011-2-1 02:24

加上白睇落去好高攻
"個人覺得"防守唔係好勁,俾人DUAL就真係好快爆

俾人殺左你回水人同FJ無得回血
落多張FJ落去爆左都有得出多次黎回多次水

仲有雙頭係咪真係需要咁多??
2私兵3救國2自由我諗都夠
有位不如落下其他COMMAND都好

但講就咁講
都要睇下樓主點決定
作者: dannykwok    時間: 2011-2-1 10:10

QUOTE:
原帖由 龍蝦 於 2011-1-31 15:28 發表
即使是強攻白...
一限的都可以下2以上吧(?)
但係我不見現在強攻白的最強武品...模型Wing0口0"!
而且,切力、Hacking都不見了...
雙頭過多吧,雖說地多一點會避免甩地
2私兵3救國2自由代價會好一點(?) ...

模型WING係米 垃圾場都可以出黎果張?
Hacking係咩黎?同埋切力家陣限1....唔係幾想落- -

小第不懂.請多多見諒
作者: dannykwok    時間: 2011-2-1 10:13

QUOTE:
原帖由 50100 於 2011-2-1 02:14 發表
我落1切力十年都唔出黎一次
落1同落2真係差好遠
如果樓主唔信GE可以拎你而家副野同人打下

仲有想要補給點解唔用沙多洛改
有補給又減2殺

同樓上果位諗法一樣Hacking最好落3

ACE會唔會考慮??
有左快 ...

你係想我落切力打定就咁羅副野打先-.-尼副野我係打完覺得差少少所以放上黎GE
沙多落....收緊-.-我都想有.不過唔知落1定落2.因為效果真係幾好用

ACE唔會考慮住.最多都係買紫ACE.其他GE太貴
作者: 龍蝦    時間: 2011-2-1 14:06

遲下出白ST...樓主一定要買番3盒...咁就真係砌到白Deck喇

■ロみЭэЗЬ
【фユ⑦ЫЧワ】
白 U-132 ヮ⑦ФуЮУヱ:2枚
白 U-S44 ьヶョ(ヤ⑦Ээшみ?дюЬиラюЭ機):2枚
白 U-S101 иэみФуヮ⑦Фу(гユсЧЬхみЭ):2枚
白 U-S168 ヮ⑦ФуヤЗЬяユ?ヤヨЬияみу(дЧヱоみу裝備):3枚
白 U-S174 ヮ⑦ФуヤЗЬяユ?ヤヨЬияみу(ь⑦ХцみЗЬьユロみ裝備):2枚
白 U-S186 ь⑦ХцみЗЬьユヱヮ⑦Фу:2枚
白 U-S220 Ышリюヮ⑦Фу&дЗУみヮ⑦Фу:1枚
白 CH-S78 ヤ⑦Ээшみ?дюЬиラюЭ:1枚
白 CH-S104 яユ?Е?дяю:1枚
白 C-8 部品Э①пヨ:3枚
白 C-9 中東國ソ支援:3枚
白 C-47 гЧワ⑦ヲ:2枚
白 C-75 К①ソ示エ未來:1枚
白 C-S118 救國ソ英雄:1枚
白 O-20 民眾ソ鼓舞:2枚
白 O-S3 кь⑦Ь最高評議會:3枚
紫 O-4 平和デソ祈ベ:3枚
白 A-6 иэみФуヮ⑦Фу&ワь:1枚
白 G-S9 白基本G:12枚
白 G-S54 歌姬ソ騎士團:3枚
【ДユЭпみЭ】
白 C-7 返答:2枚
白 C-52 老獪ス瞏:2枚
白 C-S6 殘イホギ希望:2枚
白 O-S38 й①Чヱ③みЭ:1枚
白 O-S46 訓練イホギ手駒:1枚
紫 C-4 фЪレйяユロみ:2枚

QUOTE:
原帖由 dannykwok 於 2011-2-1 10:13 發表

你係想我落切力打定就咁羅副野打先-.-尼副野我係打完覺得差少少所以放上黎GE
沙多落....收緊-.-我都想有.不過唔知落1定落2.因為效果真係幾好用

其實你可以上下官網睇下人地D強攻白打乜...
而家通常都係模型Wing、武神Wing、DB、細聖約、突擊神盾...

至於Hacking係咩黎,我認為樓主有責任自己搵下^^

ACE麻...快Renew了....
作者: 50100    時間: 2011-2-1 18:47

QUOTE:
原帖由 dannykwok 於 2011-2-1 10:13 發表

如果ACE唔落,落榮光死神QUICK入戰區都幾正

樓主覺得副野無問題就得
有沙多落可唔要水天使
作者: dannykwok    時間: 2011-2-1 23:18

多謝大家GE意見.我諗我捉到我想搞副咩DECK.3Q

喔....原來ACE快RENEW.....

作者: xyznsbov    時間: 2011-2-2 11:15

菲律賓太陽城-太陽城娛樂網-太陽城網上娛樂-太陽城娛樂網址

菲律賓太陽城網上娛樂 菲律賓太陽城真人娛樂場 刺激開心 玩家好處去
菲律賓太陽城真人娛樂場,真人荷官發牌,娛樂與公證性并存,提供在線免費開戶,自助提款10分鐘內到帳,開戶贈送百分之20 ,誠招代理,代理最高可占9成,長期辦理優惠活動,感謝您對我們的支持與厚愛:太陽城真人百家樂,斗地主,德州撲克,麻雀牌九,龍虎,大小,梭哈,三公,輪盤,骰寶....
百家樂應該說是眾多游戲中,最為公平的,輸贏都在50%。玩百家樂想要贏錢,一是看概率、路單,二是投注的變化,三也是最重要的就是心態!
太陽城娛樂網:www.20suncity.com.cn客服熱線:15099994233   400-6690-534(7x24小時)

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0