標題: 應該用哪個駕駛員? [打印本頁]

作者: Matthew1997    時間: 2011-3-9 21:15     標題: 應該用哪個駕駛員?

每次打維華都輸硬,今天打維華不是問題,最討厭的維華後的京寶凡!!雖然是打爆了勁討厭的維華,不過因此死了兩部機,最後京寶凡vs京寶凡,結果,敵方京寶凡迴避成功,一下格鬥打爆我方京寶凡......(好不甘心!!!每次也是差點便贏!!!)
我每次打維華都一定輸...

我現時有847cost,我是否應該買駕駛員呢?

以下是我的戰鬥隊伍:

主機: 積根
中鋒: 高達EZ8
後衛: 京寶凡

應該買哪個駕駛員,和用在哪部機身上呢?

(我也想過買維華,不過有會員說大機無用。)
作者: wingzero6a22    時間: 2011-3-9 21:20     標題: 回復 #1 Matthew1997 的帖子

QUOTE:
原帖由 Matthew1997 於 2011-3-9 21:15 發表
主機: 積根
中鋒: 高達EZ8
後衛: 京寶凡

三部都不太好
仲有冇其他機
我fd都試過用積根打維魯,但很易死=.=
你有冇達加L?
達加L x2(首選)
我送d我收左好耐既機比你

作者: 0083    時間: 2011-3-9 21:27

真係想知
作者: Matthew1997    時間: 2011-3-9 21:30

我只有一部達加L、一部巴古、GOUF改、太空坦克、積根、高達EZ8和京寶凡。
作者: wuyuxp    時間: 2011-3-9 21:34

既然係京寶梵出左問題,咁就把駕駛員放在他身上
一.阿寶(裝上了他,一般來說可以避二下,但避不避到看你人品
二.蔡蔡子(京寶甲薄,可用狂格打爆
三.卓波迪(格鬥+35%威力,運氣一般應該也可以贏到
四.99.9(射擊命中99.9%加15%威力,如果你唔想人地避你攻擊,用他應該唔錯
5.古華(死時+5血重生,可以再食一下攻
作者: wingzero6a22    時間: 2011-3-9 21:38

我第一個買的是希羅
原因:裝在達加L...為打維魯和防光廢的機
作者: Master    時間: 2011-3-9 22:14

印象中前期的機根本完全不成威脅,也沒印象當時有人用過維華這冷門機-.-

達加L:可以一用,防光強射光,不錯的剋制機
巴古:射實彈格鬥廢,fail
GOUF改:忘了數值
太空坦克:好簿的甲,無視掉
積根:裝甲層太簿,被格一下就……非要用的話要配古華
高達EZ8:好像射實彈的(忘記了),是的fail掉

買個菜菜子裝在京寶凡上對京寶凡就幾乎羸定了,京寶物甲超厚,只要對方開幾下射已經羸了一截。

作者: UniCorn    時間: 2011-3-10 03:29

EZ8射光的(最近教我個fd玩,對低lv機超熟...就嚟可以又開個低級程度教學www)

我第一個買的是加美...因為低lv機少hp難爆EN
但我而家認為阿寶較好,因為3倍速全在10lv以下,而且一般可miss 1-2下

個人偏愛鎮壓型吉姆,超好用
拉古+吉姆(駕駛員)可打掉維華
達加L+EZ8應該都得
維華通常7-8 lv絕跡

廢機太多,GOUF改、太空坦克和積根可賣(根本唔應該買,好易唔夠$)
可持續發展/實用機體只有1部(默                   實用定義:至少用5lv,唔會比人秒
之前應該買泰能B,而家買nt-1,村雨
其他便算了吧,save $
雖然咁唔會成日贏
但照這樣上E3不難

到10lv時資金應該會比較充裕
之後買適當嘅機就可以成日win
(我輸嘅3xx場差唔多一半都係10lv之前輸)
10lv以上唔講得,就這樣...

作者: wingzero6a22    時間: 2011-3-11 22:52

積根防格太廢了
防光都因而變弱
比人格仲衰= =

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0