標題: [發問] 大家覺得PSP的Gundam Memories 好玩嗎? [打印本頁]

作者: gary1112    時間: 2011-7-3 14:47     標題: 大家覺得PSP的Gundam Memories 好玩嗎?

如題!!!!

作者: andy    時間: 2011-7-3 17:11

唔......
以下是打出獨角獸後的感想...
以ms boss在說比較強的都是速度型和近接型
射擊型的防禦反應好像比較慢
加上衝刺時好像有防衛判斷,所MS型的BOSS比MA難打
要全套格鬥命中要在對手攻擊中和變形後攻擊...
MA的攻擊有預備動作所以很易迴避
QTE?...
我不明白打出完美也不命中成功(攻方)或迴避成功(受方)
地圖?大部分都只是換了背景,最多也只是多了座山
P.S.獨角獸用兩部機的機位
作者: gary1112    時間: 2011-7-3 17:22

我仲味打出獨角獸,不過在一開始果個模式用過下,獨角獸 攻高,快速,連技多,是十分好用的機體
作者: ks-09030    時間: 2011-7-3 18:26

我覺得一般好挽~晝面唔夠好
作者: 06531    時間: 2011-7-3 19:37

唔好玩...
狂射...射到爆EN就放大技- -關關都係咁...悶爆!
升爆其中三部就屈哂機...
作者: a0411047    時間: 2011-7-3 20:24     標題: 回復 #4 ks-09030 的帖子

下?咁都唔夠好?我笑左lo
作者: 1d29    時間: 2011-7-4 17:26

悶game一隻
作者: 06531    時間: 2011-7-4 18:41     標題: 回復 #6 a0411047 的帖子

好戈d只係短片黎...
返入打戈到畫質係差d and動作好生硬....
中槍唔似中槍...只係lag一下咁...
唔似打seed or gvgnp咁...
最憎打00劇場d不知名物體(一槍死戈d)
成日比佢地插中....轉目標又慢....有時重成日禁唔到轉目標(對住一槍死戈d就煩...中左又硬直一陣- -)
唉~
作者: jeffluk612    時間: 2011-7-6 21:40

打00劇場個D ELS生命體(最基本個D細嘢).....
基本上只係睇地圖同埋狂禁正方同L(要係單發).....
為何樓上的話"煩"呢=_=.....
講真個句都ok....
只係D招好似舊個D高達game咁有D生硬..

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0