標題: [故事接龍] 故事接龍 [打印本頁]

作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 15:23     標題: 故事接龍

自己諗到就得,大前提係要跟番上面既劇情
小明行行下仆左落個坑度,攪到成身都係屎
continue

作者: UniCorn    時間: 2011-7-25 15:27

乜設定都無叫咩故事接龍
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 15:41     標題: 回復 #2 UniCorn 的帖子

而家咁樣得未??
作者: Amuro    時間: 2011-7-25 15:47     標題: 回復 #2 UniCorn 的帖子

就係咁先叫故事接龍
無啦啦加成堆設定 = 自hi
====================
小明接觸到屎,進化成屎明
屎明番屋企沖涼
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 15:53     標題: 回復 #4 Amuro 的帖子

屎明沖完涼之後佢仲係覺得自己好大陣屎味,佢就不停咁沖,沖到d皮都chau晒
作者: 40628785    時間: 2011-7-25 15:53

屎明沖完涼之後佢仲係覺得自己好大陣屎味,佢就不停咁沖,沖到d皮都chau晒
點知冇關門...
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 15:56

跟住格離屋個女仔睇到,大喊左一聲
作者: 40628785    時間: 2011-7-25 15:58

跟住格離屋個女仔睇到,大喊左一聲
女仔:「姊妹,有野看!」
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 15:59

跟住屎明就話:x你地班x街呀,睇咩呀睇!!??
作者: 40628785    時間: 2011-7-25 16:01

女仔:「鬼叫你5關門!」
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 16:04

屎明就話:我唔關門唔代表你可以睇架八x!!!
作者: 40628785    時間: 2011-7-25 16:05

女仔:「吹咩!」
作者: kimwong3252000    時間: 2011-7-25 16:12

屎明: 我有個家姐都好似你地咁
講下我家姐啦
講起我就扯火啦
我家姐一路都在太古廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既bf結婚
咁多年黎我家姐好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排關心研去過我家姐間店幫襯
不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野
過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
關小姐就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到關小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她
咁關小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢
我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉
跟住關小姐就走左人,家姐就同老闆備案
老闆瞭解左情況就無再追問
過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過關小姐一人
總之俾老闆話左兩句
又過幾日,關小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我家姐serve.
根住關小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我家姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我家姐話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆 備案
之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左
作者: 就是小米    時間: 2011-7-25 16:17     標題: 回復 #13 kimwong3252000 的帖子

女仔:講起我琴日返工果陣上上下網見到個post

睇到個標題嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,

佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生,

共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」

跟住衝左上天台,叫左一聲"鳴呀,點解係我"就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,

有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到幾左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。

我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業,你條仆街真係害人害物……
作者: kimwong3252000    時間: 2011-7-25 16:18

QUOTE:
原帖由 就是小米 於 2011-7-25 16:17 發表
女仔:講起我琴日返工果陣上上下網見到個post

睇到個標題嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,

佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身 ...

屎明: 絲打 我留意左你好耐

你真係好幽默

我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍

錯 應該係100倍先岩

估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力

我真係笑到爆左肚 依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀

塞返落個肚到

你有冇諗過未來幾個月去紅館開棟篤笑?
作者: 就是小米    時間: 2011-7-25 16:20

QUOTE:
原帖由 kimwong3252000 於 2011-7-25 16:18 發表

屎明: 絲打 我留意左你好耐

你真係好幽默

我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍

錯 應該係100倍先岩

估唔到我係呢個post竟然見識到你既威力

我真係笑到爆左肚 依家 ...

女仔:多謝你既好心,不過我冇諗住開show賺錢,反而我想用我手頭上既四五千蚊去投資,你條靚仔有冇咩意見。

屎明:講真,四五千話多唔多話少唔少,我建議你上大陸搞生意,香港已經冇咩發展空間喇.你先去買兩張廣州直通車飛,就400蚊,再去信和買1000蚊咸碟,同佢講大量買打個折,應該買到50隻以上,要買鬼妹同日本妹的,唔好買其他,理由下面再講.

坐到上廣州你手上仲有100蚊,去買包雲煙5蚊,然後係車站旁邊睇下邊個蛇頭鼠眼,打個眼色比佢佢就知你想唱假人仔,90蚊唱500蚊番黎,同佢講要唱散唔要100蚊紙.唱完拎包煙出黎問佢食唔食,佢見你幫襯佢就有計傾,你打蛇隨棍上問下邊到賣咸碟好.

將淨低果5蚊打散,用1蚊搭巴士入城,搵佢講既地方.然後搵間士多買罐可樂,比唱番黎既假50蚊佢,找番47蚊真人仔,袋好準備最後用.

等到日落你就開始擺地攤,乜都唔洗,只要擺一塊黃布企係隔黎人地就知咩事.大陸憤青最憎架仔,暴發戶又媚外,你d架妹同鬼妹碟勁好賣.d碟唔係跟身,搵條後巷收好,有人黎就帶佢去收貨,一隻賣佢100蚊,一路賣一收收錢之餘一路將你d假人仔唱番晒出去.

賣完50隻,你應該已經賺到5000蚊,連埋你本身果47蚊+4蚊,已有5052蚊,你既利潤100%,冇野好搵得過咁.如是這你重複50,你既複利率收益已過億,可以買張武漢高鐵飛坐去溫州,用現金收購就黎執既廠,再請人造名牌手袋當真賣,不出3個月可翻10倍,到時應該有正牌注意到你,同你打官司,你就比5000萬個官庭外和解,跟住執左間廠,渣住9500萬番黎香港準備買殼股上市.

上市後洗人去蒙古做假新聞,話你間野挖到地下有稀土,即時炒起隻股,3日內再賺10倍,然後配股比基金佬配到自己既股份唔夠5%,你就正式引退, 求其捐1000萬比仁濟醫院拎個名人身份黎做,再洗100萬登7張報紙支持政改同起高鐵,等特區政府頒大紫荊比你.

最後一步,就係等,等咩野?等天災.你最後需要既係一個機會,一有大型天災係內地發生,你捐會副身家上去,然後係街執垃圾比香港傳媒影到,舉世讚美你,1年內就做人大.

做人大後你有得選舉共產黨既常委,選自己,呢個時候唔好忘記你當初留低既47蚊+4蚊,去搵萬里,佢係中共前朝唯一未死既大佬,你拎呢52蚊出黎話係你全副身家,佢會深受感動,重拾共產黨當年起義既激情,結果拉人隊幫拖投你,以佢既影響你你足到被委任為黨主席,去到呢步,唔洗再講啦...
作者: kimwong3252000    時間: 2011-7-25 16:25

QUOTE:
原帖由 就是小米 於 2011-7-25 16:20 發表

女仔:多謝你既好心,不過我冇諗住開show賺錢,反而我想用我手頭上既四五千蚊去投資,你條靚仔有冇咩意見。

屎明:講真,四五千話多唔多話少唔少,我建議你上大陸搞生意,香港已經冇咩發展空間喇.你先去買兩 ...

女仔: 你講咁能易咩,不過我唔直接去答你, 用例子答

我頭先去街, 想食野 見到有兩間差唔多係連住既茶餐廳

一間夜晚呢個鐘數係主要賣潮州粉麵, 另一間係車仔麵 潮州粉麵果間係門口睇到 D 麵幾錢碗, 跟野飲/油菜又幾錢(當然係平過就咁叫) 車仔麵果間無得睇係咩價錢

因為我好耐無食過車仔麵, 所以揀左車仔麵 (但係我既習慣係, 唔列明價錢既餐館我係一律唔去, 今次係例外, 係一次好悲哀既例外 )

入到去車仔麵間野 粗幼麵果 D $9 出前一丁 $11 "食送" 貴既 $6, 平既 $5 我食開三 "食送" , 淨係碗麵已經 $28 野飲無得平, $11 凍飲

食就要埋單 $39, 仲未計我計劃叫埋油菜

我再望下佢個 "廚房" (車仔麵通常係o係出面架嘛) 一定唔算係乾淨果隻

我問佢有無平 D 既野呀咁

有, $10 腸份, $10 粉果(佢建議) $10 三隻粉果

我--->即走

跟住去左果間潮州粉麵 雙拼麵 + 油菜 + 野飲 埋單 $35

仲要食左好靚既豬手 三舊有半個拳頭咁大既豬手, (仲要我碗係雙拼麵, 有兩樣 "食送"), 三舊豬手食晒

上面講左乜野, 自己參透下啦
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 17:20

主角係小明
作者: kimwong3252000    時間: 2011-7-25 17:34

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 2011-7-25 17:20 發表
主角係小明

呢d叫對話, 係接龍度佔左一個好重要既席位

你唔好睇我地好似9up, 其實呢d叫感情線
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 17:41

QUOTE:
原帖由 kimwong3252000 於 2011-7-25 17:34 發表

呢d叫對話, 係接龍度佔左一個好重要既席位

你唔好睇我地好似9up, 其實呢d叫感情線

係既,但係長到咁= =
作者: laukwunyin    時間: 2011-7-25 17:42

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 2011-7-25 17:41 發表

係既,但係長到咁= =

長先叫正常
作者: keroroEX    時間: 2011-7-25 17:43

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 25/7/2011 05:41 PM 發表

係既,但係長到咁= =

你唔明的
高登野尼
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 18:24     標題: 回復 #21 laukwunyin 的帖子

姐係我唔正常?
============================
點為止高登?
作者: laukwunyin    時間: 2011-7-25 18:25

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 2011-7-25 18:24 發表
姐係我唔正常?
============================
點為止高登?

e張帖好5正常
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 18:29

QUOTE:
原帖由 laukwunyin 於 2011-7-25 18:25 發表

e張帖好5正常

姐係我都5正常= =
作者: laukwunyin    時間: 2011-7-25 18:30

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 2011-7-25 18:29 發表

姐係我都5正常= =

這是你自己說的 與我無關
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 18:32     標題: 回復 #26 laukwunyin 的帖子

你在暗示= =
作者: laukwunyin    時間: 2011-7-25 18:34

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 2011-7-25 18:32 發表
你在暗示= =

不知道呢...
作者: jackson1998    時間: 2011-7-25 18:36

QUOTE:
原帖由 laukwunyin 於 2011-7-25 18:34 發表

不知道
呢...

還不是暗示!!??

作者: laukwunyin    時間: 2011-7-25 18:38

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 2011-7-25 18:36 發表

還不是暗示!!??

這是明雷
作者: UniCorn    時間: 2011-7-25 19:53

QUOTE:
原帖由 jackson1998 於 2011-7-25 05:41 PM 發表

係既,但係長到咁= =

原來故事接龍越短越好 www

一班xx灌到上伍長(嘆
作者: gary1112    時間: 2011-7-25 20:26

QUOTE:
原帖由 UniCorn 於 2011-7-25 19:53 發表

原來故事接龍越短越好 www

一班xx灌到上伍長(嘆

你暗示什麼?????
作者: UniCorn    時間: 2011-7-25 21:17

QUOTE:
原帖由 gary1112 於 2011-7-25 08:26 PM 發表

你暗示什麼?????

QUOTE:
原帖由 laukwunyin 於 2011-7-25 06:34 PM 發表

不知道呢...

沒有暗示什麼,內容自行腦補
作者: 瘋冰乂    時間: 2011-7-25 22:48

屎明:食左3舊咁大既豬手,唔怪得你d手指得番3隻 成隻豬咁

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0