標題: [高談闊論] 有冇metal友? [打印本頁]

作者: 神樣之人    時間: 2011-11-24 22:11     標題: 有冇metal友?

想知道在這裡有沒有同好ww
作者: Tiger    時間: 2011-11-25 02:16

你要玩METAL定聽METAL先
作者: 神樣之人    時間: 2011-11-25 03:03

聽,因為唔識double base所以基本上一首都玩唔到(metallica除外)
聽開A7X,slipknot,BFMV,all that remain,lamb of god,cradle of filth等等
作者: akji47    時間: 2011-11-25 14:03

QUOTE:
原帖由 神樣之人 於 2011-11-25 03:03 發表
聽,因為唔識double base所以基本上一首都玩唔到(metallica除外)
聽開A7X,slipknot,BFMV,all that remain,lamb of god,cradle of filth等等

納喊好難所以玩唔到~~
加上玩METAL對鼓手好辛苦所以多數唔玩~~

a7x正野,鼓手r.i.p

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2011-11-25 02:16 發表
你要玩METAL定聽METAL先

Tiger你玩到double base?
作者: Reagon仔    時間: 2011-11-25 16:04

有冇聽nightwish,hammerfall同sonata arctica
作者: 神樣之人    時間: 2011-11-25 19:35

QUOTE:
原帖由 akji47 於 2011-11-25 14:03 發表

納喊好難所以玩唔到~~
加上玩METAL對鼓手好辛苦所以多數唔玩~~

a7x正野,鼓手r.i.p

screamo其實有人教既一個月已經可以唱倒..
點解話對鼓手好辛苦?

a7x 係鼓手死之前都仲係我最中意嗰隊,但係自從換左個double base都踩唔掂既廢物做鼓手之後就已經冇曬feel

QUOTE:
原帖由 Reagon仔 於 2011-11-25 16:04 發表
有冇聽nightwish,hammerfall同sonata arctica

冇聽過,咩類型metal?
作者: Tiger    時間: 2011-11-26 01:56

heavy 同 death都未必要識double bass haha

其實我有放drum cover上utube(細聲
作者: 神樣之人    時間: 2011-11-26 02:49     標題: 回復 #7 Tiger 的帖子

!!
邊首歌drum cover?
作者: 神樣之人    時間: 2011-11-26 03:00

係utube放metal/hard rock歌 cover既香港用戶我只見過一個叫gould810既
唔知係咪你呢,啱好又係長髮...
作者: Tiger    時間: 2011-11-26 03:05

唔好玩啦,我同陳浩南邊有得比,佢02年已經拎過最佳鼓手...

我jrock多...
作者: 神樣之人    時間: 2011-11-26 03:08

俾你啲drum cover既link黎睇下ww
作者: 仁一個    時間: 2011-11-26 10:34     標題: 回復 #11 神樣之人 的帖子

按我

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0