標題: 問題 [打印本頁]

作者: 0083    時間: 2012-1-4 11:42     標題: 問題

imp唔係有psv裝甲咩?點解ps off果時都會變灰色?
作者: alanyip14532    時間: 2012-1-4 12:58     標題: 回復 #1 0083 的帖子

ps off 同ps on  攻擊和防禦能力有D唔同
作者: 0083    時間: 2012-1-4 14:08     標題: 回復 #2 alanyip14532 的帖子

妖,鬼唔知咩,我問顏色,你同我講性能
作者: alanyip14532    時間: 2012-1-4 14:14     標題: 回復 #3 0083 的帖子

你錯區,在這區我只會答你因為動畫是這樣

你應該去 機設&兵器研究 問
作者: 0083    時間: 2012-1-4 14:54     標題: 回復 #4 alanyip14532 的帖子

屌你我講緊smp部imp啊  唔撚知就死q開啦仲話我錯區
作者: a0411047    時間: 2012-1-4 16:15

Tiger鐘意咁整就咁整
作者: UniCorn    時間: 2012-1-4 22:21

QUOTE:
原帖由 0083 於 2012-1-4 11:42 AM 發表
imp唔係有psv裝甲咩?點解ps off果時都會變灰色?

不是VPS嗎 zzz
點解有VPS裝甲 PS off果時就唔會變灰色?

QUOTE:
VPS裝甲利用不同的電壓做到不同的防禦力,能夠通過控制電壓的輸出改變PS裝甲的強度及顏色的機體,是一種可以根據「剩餘」輸出能量來調節防禦力的新型裝甲,黑色的部份防禦力最高,但其他顏色的部份則越深色防禦力越高,在減少一些部份的電力使用量同時減少了整體的電力使用。

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6 ... _Phase_Shift_Armour
作者: 乜口    時間: 2012-1-4 22:31     標題: 回復 #7 UniCorn 的帖子

唔講唔知VPS甲原來針對過PS甲機當變灰等於話比敵人知'我冇電la'ge白痴設計作出越深色越硬的改良
不過又有新問題
SEED Destiny入面D VPS甲機除左Gaia之外都好淺色
好設定就咁就被浪費了
作者: UniCorn    時間: 2012-1-4 22:42

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2012-1-4 10:31 PM 發表
唔講唔知VPS甲原來針對過PS甲機當變灰等於話比敵人知'我冇電la'ge白痴設計作出越深色越硬的改良
不過又有新問題
SEED Destiny入面D VPS甲機除左Gaia之外都好淺色
好設定就咁就被浪費了

其實VPS冇電果時都係照變灰...
越深色越硬的設計比PS更白痴,話埋比人聽自己邊部分PS甲最薄
作者: 乜口    時間: 2012-1-5 19:41

QUOTE:
原帖由 UniCorn 於 2012-1-4 22:42 發表

其實VPS冇電果時都係照變灰...
越深色越硬的設計比PS更白痴,話埋比人聽自己邊部分PS甲最薄

所以我咪話人唔識善用設計
白色主色的Imp大悲劇,顏色深淺較均勻的gaia微笑
都係TP甲最好...
作者: UniCorn    時間: 2012-1-6 01:00

QUOTE:
原帖由 乜口 於 2012-1-5 07:41 PM 發表

所以我咪話人唔識善用設計
白色主色的Imp大悲劇,顏色深淺較均勻的gaia微笑
都係TP甲最好...

核能最好(1s

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0