標題: [討論]迎擊方法 [打印本頁]

作者: chinlap    時間: 2012-1-24 20:36     標題: [討論]迎擊方法

認真向w(w?)

問題:對戰遇上3000三大,點應對?

三大:東方不敗,托比亞,金屬剎那
作者: 星海    時間: 2012-1-24 22:08

以廚制廚。
作者: satzuna    時間: 2012-1-25 01:04

逃走等partner打,輸掉屌鳩partner
作者: 星海    時間: 2012-1-25 13:25

QUOTE:
原帖由 satzuna 於 2012-1-25 01:04 發表
逃走等partner打,輸掉屌鳩partner

成日見到人有FVCK既戰鬥信息插我羅SOSAD
係啲香港場:  (
最多未中過一兩次狼既M1 : )......
又或者人地格緊一個爆風西過去姐: )
唔明有咩好嬲嬲羅: (
我尼啲明明好隊友黎: )...

作者: 悠久    時間: 2012-1-25 13:37

東方不敗基本上拉距佢未爆金前己經打得嬴
但係佢爆左金之後BD格會變得快同遠好多
到時真係要靠隊友幫
如果有反格技你咪睇時機用黎反佢

00q 果100秒gn盾唔難打
佢個盾唔防實彈
同埋如果你用x1全武裝
你開槍mode用特射果9粒彈可以一次過射穿佢個gn盾

本人愚見不喜勿插
作者: chinlap    時間: 2012-1-25 14:07

QUOTE:
原帖由 星海 於 2012-1-25 13:25 發表

成日見到人有FVCK既戰鬥信息插我羅SOSAD
係啲香港場:  (
最多未中過一兩次狼既M1 : )......
又或者人地格緊一個爆風西過去姐: )
唔明有咩好嬲嬲羅: (
我尼啲明明好隊友黎: )...

我轉LOCK基本就會開一槍先架啦…
格緊?唔好意思囉w
講真,我都成日格緊,仲要起手一下就比隊友射低…誤傷都一槍50+www

QUOTE:
原帖由 悠久 於 2012-1-25 13:37 發表
東方不敗基本上拉距佢未爆金前己經打得嬴
但係佢爆左金之後BD格會變得快同遠好多
到時真係要靠隊友幫
如果有反格技你咪睇時機用黎反佢

00q 果100秒gn盾唔難打
佢個盾唔防實彈
同埋如果你用x1全武裝
你 ...

一爆金身,如果佢係附近真係走唔切,雖然未拉盾防過,但係拉盾都唔擋得幾多下…
作為IJ,面對金身老師,後格特射副射放晒都未必有用…(依次為放定身鉗,放迴力標,放飛機)

00Q為三大廚最好應對…不過佢重點唔係個盾,而係大劍MODE比東方老師更惡既格鬥
若果未爆金身既東方老師可以拉打,00Q係唔爆三紅都埋到你身

(究竟X1FC係托比亞坐定金凱度坐架…)
X1FC 比效難用,但摸熟兩個MODE之後比以上兩部更惡搞
射擊MODE無限換彈18發射擊,近戰MODE頂住個IF,見你部機冇實彈就9衝
只要唔係開全武裝,呢部難打過上面兩部…
而且開得全武裝既人應該有練過...
作者: 呀傑TvT    時間: 2012-1-25 17:47

拉線>變紅字 jkjkjk  用番3000
作者: 悠久    時間: 2012-1-26 14:06     標題: 回復 #6 chinlap 的帖子

其實 The-O 己經可以解決以上問題......
不過如果用IJ比上面3部機追格果時
放飛機可以CUT到佢地
我經常係比佢格到前一下放飛機
架飛機都照沖去CUT佢格

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0