標題: 有關00Raiser配點及加血問題 [打印本頁]

作者: holunkok    時間: 2012-2-5 15:04     標題: 有關00Raiser配點及加血問題

想問下咁多位,其實加血有D咩作用?聽人講好似食sp扣血會扣少D,同埋比人會心打果陣扣血都會扣少D,係咪真既?我想幫部00Raiser加點,依家oc,頭果3點唔知加咩好...有好多人都話3血全攻係最好既選擇,但係如果加血係無用既話,我想全攻,各位ching點睇?

用左部00R唔夠1個星期,發覺呢部野輸出好大,但係攻就麻麻地,好多時部野都會比我玩到無晒boost...所以我係part加左NT覺醒,配合量子化既大輸多打法.

加攻就必定,如果加血有用既話,我會3血全攻...

作者: wuyuxp    時間: 2012-2-5 15:26

加血,血就會多d
什麼?這是廢話?
好吧的確是廢話(炸

所謂食sp扣血會扣少D,同埋比人會心打果陣扣血會扣少D
係因為血多左,但sd既血看是百份比
同樣的傷害,血多左,扣既百份比自然少左
所以看起來扣血會扣少D
咦?又是廢話
算了不理(逃走了
作者: holunkok    時間: 2012-2-5 15:29     標題: 回復 #2 wuyuxp 的帖子

玩野- -

以我實戰既經驗,00R食必扣既血都唔算多,所以加血定全攻見人見智...
作者: a0411047    時間: 2012-2-5 15:33

未用過所以唔知
不過可以加防
屈人量子化
作者: wuyuxp    時間: 2012-2-5 15:34     標題: 回復 #3 holunkok 的帖子

一個必唔夠咪二個必lo(神高狂被必經驗者
加血都無比係為左生存率高d ja(當然你自已一個衝過去加幾多都無用
作者: holunkok    時間: 2012-2-5 15:41

其實加防最實際...
作者: a0411047    時間: 2012-2-5 15:43

高防唔會咁快死又可以玩多幾(?)次量子化
作者: holunkok    時間: 2012-2-5 15:48     標題: 回復 #7 a0411047 的帖子

我諗緊全防定3防
作者: kingking    時間: 2012-2-5 16:58

正常3血全防比較保險
除非你覺得你反必/頂必好好
否則3血全防比全防存活率更高
再+上如果人地幾個連續追住你泥必
你反到幾多野
作者: holunkok    時間: 2012-2-5 20:35

玩左成日完全覺得00R最好係加攻,輸出大,開技後無咩機會比人出sp,加防點都會死,倒不如加攻配合量子化www

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0