標題: [歌評]軟雪糕 [打印本頁]

作者: akji47    時間: 2012-2-9 21:56     標題: [歌評]軟雪糕

[youtube]95VjAFtJpIM#![/youtube]

最近同學成日唱呢首歌,於是逼於無奈要聽。

btw,以前聽過呢過歌手....(對香港rip歌手沒咩好感)

RIP的一般聽歐美or日文多~~

嘛,呢首歌比我的感覺:音樂很好,歌手…… orz

嘛,事實上,我對呢首歌的底有D好感……

不過叫我入呢首歌入我的MP3……  很抱歉,你沒這樣的資格囧
作者: kimwong3252000    時間: 2012-2-9 21:59

[youtube]DLFryBADna8[/youtube]

聽MIX版, 幾好聽
作者: 【雪糕】    時間: 2012-2-9 22:02

今日最後果堂上wpd 上pop果個~ ivan哥出左去播e首歌!!令我睇小說既心情完全無哂丫喵~
作者: akji47    時間: 2012-2-9 22:03

QUOTE:
原帖由 kimwong3252000 於 2012-2-9 21:59 發表
DLFryBADna8

聽MIX版, 幾好聽

嗯。   mix版把原本沒咩味道的句子
變左有音樂了。(個人覺得。
作者: Amuro    時間: 2012-2-10 00:23

呢首歌既歌詞反映到時下既軟雪糕雪糕雪糕既特色:好味好味好味好味好味好味道
又完全描述到目前社會既不足之處,同埋時下市民工作同買樓都好困苦
同時反映到軟雪糕加價,令市民負擔唔到,充分描繪出市民既生活情況,令歌曲深入民心,膾灸人口
又用左簡單易記既歌詞,無論男女老幼都適合聽,歌詞完全無色情或暴力成份,又甚具特色
呢d歌,呢d歌詞雖然講唔出d咩大道理,但係我聽完之後,覺得非常之有親切感
所以我高度推介比各位網友細聽

不過唯一缺點就係好撚難聽
作者: akji47    時間: 2012-2-10 16:14

QUOTE:
原帖由 DLLMCH 於 2012-2-10 04:11 發表
一首比chok更有資格拎金曲獎,簡直就係舉世無雙既神曲
食軟雪糕~兩個半一杯我有你無~

wwwwwww   這個是梗來的嗎?

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0