標題: [交流] 關於gundam war 機體效果....想問 [打印本頁]

作者: ccw0000    時間: 2012-7-2 19:46     標題: 關於gundam war 機體效果....想問

我想問 有d機既效果寫住 此效果不能重覆,例如新安州 +2+2+2         -2-2-2果果效果 佢寫左此效果不能重覆 咁姐係正係只可以用一次?定係 唔可以有其他 影響戰鬥修正既野再+落去咁解?
作者: char_aznable_    時間: 2012-7-2 20:50

QUOTE:
原帖由 ccw0000 於 2012-7-2 19:46 發表
我想問 有d機既效果寫住 此效果不能重覆,例如新安州 +2+2+2         -2-2-2果果效果 佢寫左此效果不能重覆 咁姐係正係只可以用一次?定係 唔可以有其他 影響戰鬥修正既野再+落去咁解?

同一個效唔可以重覆,姐係就算你有2隻新安州在場都只係+2+2+2,唔會+4+4+4
作者: ccw0000    時間: 2012-7-11 14:50

我想問呢,我fd有一副舊格魯古古deck....
就咁既 因為佢果副真係勁到%$#@%$#@%@$#囧.
首先 ,佢第一樣野,佢玩綠色 玩果d 扣人防果d野 佢有張野打都唔洗打 即扣到得番一防
跟住佢仲有隻細機, 一個國力 pay 2蚊.....每橫一張野就扣人一防, 打都唔洗打 我成場d機昇哂天,
跟住,佢仲有張格魯古古 ,合計國力-X,x係=手牌既格魯古古 同埋橫出,
咁我fd 2個國力 就出左果隻格魯古古 跟住拉哂手牌d 野出黎 一turn 出左4部野 +埋 十幾到- -.....
我好想問 d效果....我好想知道d效果係米咁 如果係咁 咁點打好- -?
佢仲有隻 有隻格魯古古 可以 拎2個coin 有2個3  2  3  既coin 拉落部隊 .我想問果果效果不能重覆
係米姐係只可以用一次- - 唔係真係 頭3turn 己經打左 20到- -
點樣打囧

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0