標題: [學術探討] 香港特區玩撚完 [打印本頁]

作者: fing頭小吉    時間: 2012-8-17 01:25     標題: 香港特區玩撚完

於本月底截止諮詢的「新界東北新發展區」,是要在新界北鄰近深圳的禁區位置,發展三個衞星城市,將香港某一部份與深圳「同城化」。二○一○年梁振英接受《南方都市報》訪問,已提出開發禁區的構想:未來可以容許深圳居民,甚至是所有內地居民,免簽注進入新界北這三個城市,將邊境模糊化。
在二○○七年十一月二十二日,中國新聞社公開報道了以合併深圳和香港為大綱的「深圳市綜合規劃(二○○七年─二○二○年)」。按此規劃,深圳和香港將於二○二○年合併成一個城市。這規劃已得到建設部批准。也就是說,八年後一國兩制就要消亡,不但國民教育可以按那本「中國模式」的冊子推行,而且特首高官也無須申報甚麼利益也。
香港人對「新界東北新發展區」的走向似乎仍不夠關注。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20120816/16607272

唔好話唔關你事香港人,

今次中共真係殺到黎x_x
作者: aidan10896    時間: 2012-8-17 01:55

讓開,讓我炸飛中共(抱膠粒
作者: fing頭小吉    時間: 2012-8-17 02:05

QUOTE:
原帖由 aidan10896 於 2012/8/17 01:55 AM 發表
讓開,讓我炸飛中共(抱膠粒

中二病自重

唔係講玩架,到時再唔會有香港...

基本法?898
作者: aidan10896    時間: 2012-8-17 02:24     標題: 回復 #3 fing頭小吉 的帖子

讓開,讓我炸飛你(抱膠粒
作者: fused123456    時間: 2012-8-17 03:00     標題: 回復 #1 fing頭小吉 的帖子

中共殺到黎可以點啊....
作者: gary1112    時間: 2012-8-17 06:29

今次X街了...
作者: P167lyf    時間: 2012-8-17 11:04

一孩政策會點?
作者: satzuna    時間: 2012-8-17 11:30

QUOTE:
原帖由 fing頭小吉 於 2012-8-17 01:25 發表
於本月底截止諮詢的「新界東北新發展區」,是要在新界北鄰近深圳的禁區位置,發展三個衞星城市,將香港某一部份與深圳「同城化」。二○一○年梁振英接受《南方都市報》訪問,已提出開發禁區的構想:未來可 ...

就說了,除非發動圖書館戰爭,不然只會被慢慢蠶食致勝
不過對於只有半張嘴的香港人來說這也是無可奈何的事吧
作者: kingking    時間: 2012-8-17 12:12     標題: 回復 #7 P167lyf 的帖子

一孩政策會讓香港更難出現姊弟戀/亂倫
兩個就夠哂數好了 (炸
作者: kimwong3252000    時間: 2012-8-17 12:18

QUOTE:
原帖由 P167lyf 於 2012-8-17 11:04 發表
一孩政策會點?

我無得睇你po你家姐D相上來
作者: Justice    時間: 2012-8-17 12:29

真係殺到黎,盡會有人示威。
作者: 蒼之隼    時間: 2012-8-17 12:41

只能說香港人真係抵撚死...日撚日掛住搵錢....
作者: P167lyf    時間: 2012-8-17 12:45

[youtube]p5BqgZL9WFY[/youtube]
剛剛完成
作者: DLLMCH    時間: 2012-8-17 14:27

共產黨殺到黎,九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生...
作者: DLLMCH    時間: 2012-8-17 14:31

有人搞示威小弟第一個支持...蝗國人湧入香港治安只會越黎越差,行行下街分分鐘比蝗國人殺死都唔知咩事,唔想香港變第二個蝗國
作者: sck01    時間: 2012-8-17 14:34

真心,釣魚台關香港人屁事,今日你媽的去保釣,明日你就要去保港
官員懷疑利益輸送,要icac查?sorry,香港再沒有icac這部門
8年後,香港人皮已收
作者: DLLMCH    時間: 2012-8-17 14:40     標題: 回復 #16 sck01 的帖子

講得好,香港人理釣魚台把鬼咩,強國真係有心搞就自然會派隊解放軍去釣魚台嫁啦,根本香港人自己都未顧得掂
作者: kimwong3252000    時間: 2012-8-17 14:41

QUOTE:
原帖由 DLLMCH 於 2012-8-17 14:31 發表
有人搞示威小弟第一個支持...蝗國人湧入香港治安只會越黎越差,行行下街分分鐘比蝗國人殺死都唔知咩事,唔想香港變第二個蝗國

蝗蟲又唔係恐怖分子, 你又太過極端, 最多搶下福利, 未至於係香港謀財害命咁誇張(係強國大陸我就唔擔保)
作者: DLLMCH    時間: 2012-8-17 15:00     標題: 回復 #18 kimwong3252000 的帖子

蝗蟲好多都係賊,自由行放寬左香港治安都同時差左,之前做野成日見d蝗仔想偷野,隻蟲仔比我屌完佢個垃圾老豆老母就眼超超係到碎碎念,我心諗我唔報警拉你班蝗蟲都偷笑啦
作者: Ryan1944    時間: 2012-8-17 15:21

我能移民到美國嗎.......不,到天朝全面入侵時,去歐美大使館弄個政治庇護好了........
作者: 仁一個    時間: 2012-8-17 16:08

之前在臉書Po出來的時候還以為這件事會有多大迴響
誰料No body cares
作者: DLLMCH    時間: 2012-8-17 17:07     標題: 回復 #21 仁一個 的帖子

香港人奴性太重...把刀未到頸都唔識嗌
作者: ababb    時間: 2012-8-17 18:57

QUOTE:
原帖由 仁一個 於 2012-8-17 16:08 發表

who fucking care.....
作者: Justice    時間: 2012-8-17 19:38

QUOTE:

標題唔夠吸引,冇人注意﹖
作者: 星月流恨    時間: 2012-8-18 01:28

你什麼時候產生香港未玩完呢個錯覺
作者: fing頭小吉    時間: 2012-8-18 01:36

QUOTE:
原帖由 仁一個 於 2012/8/17 04:08 PM 發表

我在臉書也放上去
結果都是一樣沒人理會(淡定
我臉書既人政治事冇人理,個個只會理sba做好未,去左睇多啦a夢未,dse就到去補習果d
作者: fing頭小吉    時間: 2012-8-18 01:40

QUOTE:
原帖由 Justice 於 2012/8/17 12:29 PM 發表
真係殺到黎,盡會有人示威。

學民思潮都示威左咁耐,你睇下隻狼有取消洗腦教育咩?
巴打都講左,要暴動先有人理

QUOTE:
原帖由 蒼之隼 於 2012/8/17 12:41 PM 發表
只能說香港人真係抵撚死...日撚日掛住搵錢....

香港人只會理有冇工開,有冇樓買,有冇飯食,佢地唔會理中共殺唔殺到黎
最後變左中國最低工資,個個搵得果4,5千蚊就真係暴動都太遲[369]
作者: mebius    時間: 2012-8-18 03:01

好話唔好聽,係呢度開post跟本太少人

不如去BK/discuss/U汪開post講好過啦
作者: fing頭小吉    時間: 2012-8-18 03:31

QUOTE:
原帖由 mebius 於 2012/8/18 03:01 AM 發表
好話唔好聽,係呢度開post跟本太少人

不如去BK/discuss/U汪開post講好過啦

高登時事台一堆
作者: 某招    時間: 2012-8-19 13:17

QUOTE:
原帖由 kimwong3252000 於 2012-8-17 14:41 發表

蝗蟲又唔係恐怖分子, 你又太過極端, 最多搶下福利, 未至於係香港謀財害命咁誇張(係強國大陸我就唔擔保)

已謀財未害命(茶

QUOTE:

係fb要迴響大都要睇識着人ge姐(咖啡
最主要問題,你post字,人地睇唔睇到都成問題
要迴響大好易ge姐
唔記得邊到聽返黎人ge對d佢認為冇直接關係到自己ge事ge注意力得3秒
你要用呢3秒,比個深刻印象
整張poster,大大隻字寫住
"香港玩手然完"
作者: 里魯姆    時間: 2012-9-1 23:53

香港人bor
當然

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0