標題: 00最終戰分析 [打印本頁]

作者: 0083    時間: 2012-12-15 20:01     標題: 00最終戰分析

試以不少於100字 分析00最終戰再生高達於後期被壓制及利保遜戰敗之原因
作者: kingking    時間: 2012-12-15 20:08

敗於主角光環+劇情需要
作者: 0083    時間: 2012-12-15 20:28     標題: 回復 #2 kingking 的帖子

好賤囉人地部reborn咁型咁勁俾人半集爆左
作者: kingking    時間: 2012-12-15 20:32     標題: 回復 #3 0083 的帖子

無可否認REBORN真係幾型
可惜奸角命
作者: 0083    時間: 2012-12-15 21:35     標題: 回復 #4 kingking 的帖子

算唔算最短命既敵方大佬機?
作者: 0083    時間: 2012-12-20 23:46     標題: 岩岩睇多次 分析

首先前面 reborn一直都係上風 之後一個GN煙霧搞到reborn無左枝槍同右手

原本勢均力敵 之後提子出黎嘈 搞到reborn分心 無左隻腳 背後中左一下

兩個一齊開trans-am 剎那原本跟唔上reborn 但係主角開無敵外掛 斬左reborn一刀

最後00 raiser失去活動能力 但係reborn仲可以飛返屋企

結論 reborn戰鬥力高過00 raiser 但係因為主角威能同埋支援所以兩敗俱傷
作者: claudius1    時間: 2012-12-24 13:07

劇情需要??
作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 13:07

自某lau的簡短回答<br />
原因一:紅爐比綠爐強(機設有講<br />
原因二:知己知彼<br />
原因三:武種類多
此為早期再生壓制天人的主因

作者: 0083    時間: 2012-12-25 13:14

QUOTE:
原帖由 <i>RX78-2</i> 於 2012-12-25 13:07 發表<br />
自某lau的簡短回答&lt;br /&gt;<br />
原因一:紅爐比綠爐強(機設有講&lt;br /&gt;<br />
原因二:知己知彼&lt;br /&gt;<br />
原因三:武種類多<br />
此為早期再生壓制天人的主因

<br />

咁又無錯既 raiser打左咁多場 俾人睇穿曬 但係我想知機設邊度有講"紅爐比綠爐強"

咁其實總括黎講再生都勁過raiser啦
作者: SunnyMakty95    時間: 2012-12-25 13:36     標題: 回復 #9 0083 的帖子

紅爐同綠爐性能上係差唔多
但係紅爐要充電而綠爐就唔洗
reborn機設上的確比00 raiser強
只係主角威能啫
作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 14:31

QUOTE:
原帖由 <i>0083</i> 於 2012-12-25 13:14 發表<br />
&lt;br /&gt;<br />
<br />
<br />
咁又無錯既 raiser打左咁多場 俾人睇穿曬 但係我想知機設邊度有講"紅爐比綠爐強"<br />
<br />
咁其實總括黎講再生都勁過raiser啦

<br />
佢回話:今次又係邊個睇D 5睇D問D傻問題
紅爐出力可以5理安全線 有咁盡去咁盡 壞左就換另一個
綠爐gn粒長用長有 不過來來去去得5個 5係天人技術夠只怕佢地連推進力都5升

論火力再生食住00
論速度同持久性00食住再生
作者: 0083    時間: 2012-12-25 18:10

QUOTE:
原帖由 <i>RX78-2</i> 於 2012-12-25 14:31 發表<br />
佢回話:今次又係邊個睇D 5睇D問D傻問題
紅爐出力可以5理安全線 有咁盡去咁盡 壞左就換另一個
綠爐gn粒長用長有 不過來來去去得5個 5係天人技術夠只怕佢地連推進力都5升

論火力再生食住00
論速度同持久性00食住再生

<br />

屌 咁同強唔強有咩關係 再生都唔會得登開爆個鑪啦

速度00食住再生 證據係邊

持久性方面 假爐都可以玩到好奈 又唔係GN電容器 你依家駛唔駛打返幾個月呀?
作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 19:53

QUOTE:
原帖由 <i>0083</i> 於 2012-12-25 18:10 發表<br />
<br />
屌 咁同強唔強有咩關係 再生都唔會得登開爆個鑪啦<br />
<br />
速度00食住再生 證據係邊<br />
<br />
持久性方面 假爐都可以玩到好奈 又唔係GN電容器 你依家駛唔駛打返幾個月呀?

<br />
佢邊鬧邊講話:我X 你真睇過機設定睇wiki當睇左? 第一季的紅爐同第二季的橙爐看似冇分別 不過設定講到明橙爐係紅爐的強化版 你將汽車引擎同跑車引擎比較下都知兩者分別啦

如果你用當時戰況我冇得講 再生響成手資料的情況下密密變招玩主動 你叫基佬入去都未必無傷出返嚟

咁你叫架裝核爐的炮突同冇裝核爐的炮突鬥射靶
作者: 0083    時間: 2012-12-25 19:59

QUOTE:
原帖由 &lt;i&gt;RX78-2&lt;/i&gt; 於 2012-12-25 19:53 發表&lt;br /&gt;<br />
佢邊鬧邊講話:我X 你真睇過機設定睇wiki當睇左? 第一季的紅爐同第二季的橙爐看似冇分別 不過設定講到明橙爐係紅爐的強化版 你將汽車引擎同跑車引擎比較下都知兩者分別啦<br />
<br />
如果你用當時戰況我冇得講 再生響成手資料的情況下密密變招玩主動 你叫基佬入去都未必無傷出返嚟<br />
<br />
咁你叫架裝核爐的炮突同冇裝核爐的炮突鬥射靶

<br />
<br />
第一句 廢既 鬼唔知咩<br />
<br />
第二句 我知呀 你睇下我第一個回你個po先啦<br />
<br />
第三 唔同情況唔可以做比較 炮突用電好快玩完
<br />
總結 你根本唔係對住我講d野黎回 九唔搭八

作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 20:22

QUOTE:
原帖由 &lt;i&gt;0083&lt;/i&gt; 於 2012-12-25 19:59 發表&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;<br />
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;<br />
第一句 廢既 鬼唔知咩&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;<br />
第二句 我知呀 你睇下我第一個回你個po先啦&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;<br />
第三 唔同情況唔可 ...

佢今日冇可能冷静回答的了,你認真想一下說不定會懂<br />
<br />
還有,佢話:邊個傻大個RX78係3合1機體?你套3會5會話自己同件3合左體?

作者: 0083    時間: 2012-12-25 20:24

QUOTE:
原帖由 <i>RX78-2</i> 於 2012-12-25 20:22 發表<br />
佢今日冇可能冷静回答的了,你認真想一下說不定會懂<br />
<br />
還有,佢話:邊個傻大個RX78係3合1機體?同佢講着如果換套古裝就返古代變古人 e套低能道理就成立到

<br />

屌 話佢三位一體呀on99
作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 20:27

QUOTE:
原帖由 <i>0083</i> 於 2012-12-25 20:24 發表<br />
<br />
<br />
屌 話佢三位一體呀on99

<br />
屌 佢話條信息同另一條信息撞左
作者: 0083    時間: 2012-12-25 20:37

QUOTE:
原帖由 <i>RX78-2</i> 於 2012-12-25 20:27 發表<br />
屌 佢話條信息同另一條信息撞左

<br />

屌 叫佢快d解體啦
作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 20:43

QUOTE:
原帖由 <i>0083</i> 於 2012-12-25 20:37 發表<br />
<br />
<br />
屌 叫佢快d解體啦

<br />
引用光姐先前的回應,他們是全也是一,由一生出二再由二結合出三最終結合為一
作者: 0083    時間: 2012-12-25 21:04     標題: 回復 #19 RX78-2 的帖子

即係左手+右手+本體=三位一體
作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 21:10

QUOTE:
原帖由 <i>0083</i> 於 2012-12-25 21:04 發表<br />
即係左手+右手+本體=三位一體

<br />
他的情況應該是W=w=
作者: 0083    時間: 2012-12-25 22:37     標題: 回復 #21 RX78-2 的帖子

咁你咪又係三位一體
作者: RX78-2    時間: 2012-12-25 22:51

QUOTE:
原帖由 <i>0083</i> 於 2012-12-25 22:37 發表<br />
咁你咪又係三位一體

<br />
我是一個人,他並存着三個不同年資的人=w=
作者: 0083    時間: 2012-12-25 23:08     標題: 回復 #23 RX78-2 的帖子

等等先 有野問 再生得一隻手可以拎刀 咁佢要兩把刀黎做咩
作者: oscarhung167    時間: 2013-2-18 19:23     標題: 回復 #23 RX78-2 的帖子

Exia 2隻手都可以有7把劍,冇問題吖

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0