標題: 曾經某人的電話號碼是6個4 結果......... [打印本頁]

作者: 征服者    時間: 2007-4-25 22:46     標題: 曾經某人的電話號碼是6個4 結果.........

大家都知道係80年代用既電話是用一隻手指放入電話洞裡 再轉動才可以打電話

故事就發生在80年代,曾經某人的電話號碼是6個4, 結果係某一日深夜,戈個人既電話響起了,佢就接聽,裡面有一把聲音在慘叫話:"救命呀!救命呀!"

戈個人嚇得cup左個電話,但係電話又再響起,戈個人再聽,又係頭先戈把聲音慘叫話:"救命呀!我好慘呀"

戈個人又嚇得cup左個電話,心想:"唔係咁邪下" , 點知電話又響起來,佢又接聽,裡面戈把聲更加大聲慘叫話:"你快d來救我啦"

戈個人就話:"我同你無怨無仇,你唔好害我啦,放過我啦!"

點知裡面把聲就話:"唔係呀,我頭先想打電話,點知隻手指卡住左係個4字戈度呀,你來救我啦"

=3=

作者: ▼~﹠月↗~◇    時間: 2007-4-30 02:42

超低能 勁搞笑
作者: 星夜    時間: 2007-5-1 14:45

我冇記錯,
我成日睇呢篇野起笑話區...
作者: s070413    時間: 2007-5-1 17:19

QUOTE:
原帖由 星夜 於 2007-5-1 14:45 發表
我冇記錯,
我成日睇呢篇野起笑話區...

因為這根本就是笑話
至於好不好笑就見仁見智..
作者: a721wch    時間: 2007-7-24 15:01

hahaha
作者: fing頭小吉    時間: 2007-7-25 00:21

超搞野牙~哈哈
作者: 蝦條    時間: 2007-8-2 20:56     標題: 回復 #2 ▼~﹠月↗~◇ 的帖子

呢句話好似邊度聽過n次
作者: kai    時間: 2007-8-2 23:04

QUOTE:
原帖由 征服者 於 2007-4-25 22:46 發表
大家都知道係80年代用既電話是用一隻手指放入電話洞裡 再轉動才可以打電話

故事就發生在80年代,曾經某人的電話號碼是6個4, 結果係某一日深夜,戈個人旽電話響起了,佢就接聽,裡面有一把聲音在慘叫話:"救命 ...

post錯區啊木大叔(木獨)<唔識打>

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0