標題: [連合 VS Z.A.F.T.] 大家講下最like個部機用咩seed用咩技... [打印本頁]

作者: 夜神月    時間: 2007-5-12 21:46     標題: 大家講下最like個部機用咩seed用咩技...

我就最常用freedom 1閃->左/右格(power)
作者: m11    時間: 2007-5-12 22:19

我只會用speed囧

機則是看心情而換的囧

用得最多是金村...

其次是F IMPLUE,A突,紅突,神盾,曉....

連技除了金村和曉外全是側一段*3+側全段

金村是側一段*3+特格全段...

曉就是側一段*2+側全段....

其實大部分機體的SPEED連技也是差不多...

作者: Tiger    時間: 2007-5-13 23:15

格GINN SPEED好強A_A

F IMPULSE 橫1x3+後+特 型好多,只係低攻丁屎咁多~"~
作者: m11    時間: 2007-5-14 07:44

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-5-13 23:15 發表

F IMPULSE 橫1x3+後+特 型好多,只係低攻丁屎咁多~"~

即是邊款ginn...?

耍帥技真的是只可以耍帥...
作者: 江流    時間: 2007-5-14 08:10

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-5-13 23:15 發表

F IMPULSE可以普格x3cancel入後再入特打3xx= -l
作者: 江流    時間: 2007-5-14 08:11

QUOTE:
原帖由 m11 於 2007-5-12 22:19 發表
我只會用speed囧

機則是看心情而換的囧

用得最多是金村...

其次是F IMPLUE,A突,紅突,神盾,曉....

連技除了金村和曉外全是側一段*3+側全段

金村是側一段*3+特格全段...

曉就是側一段*2+側全 ...

曉你可以試普格cance再l入普格全招cancel後格
作者: billyhi    時間: 2007-5-24 18:57

用伊札古專用老虎用黑突擊個人,用SPEED(超快),同stirke freedon+KIRA(SPEED)既SPEED差唔多...
簡單連技:斬,斬,儲射.....
stirke freedon(SPEED):前三角,XX三角.XX三角,XX三角

作者: Dragon    時間: 2007-5-24 19:20

QUOTE:
原帖由 billyhi 於 2007-5-24 18:57 發表
用伊札古專用老虎用黑突擊個人,用SPEED(超快),同stirke freedon+KIRA(SPEED)既SPEED差唔多...
簡單連技:斬,斬,儲射.....
stirke freedon(SPEED):前三角,XX三角.XX三角,XX三角

用咩人加咩機冇分別

stirke freedom如果用前三角就只可以XX三角2次

仲有老虎冇儲射

========================以下是意見======================

我發現用老虎(唔係yzak,其他都得)用speed

用特殊射擊、電佢、電到咁上下拉佢埋身、劈晒佢、劈完禁 L1

扣好多

作者: 尊路.拉斯    時間: 2007-5-25 18:59

重炮突擊配RUSH,沒什麼特出的性能。
作者: 小軒    時間: 2007-5-25 19:10

Savior變型再變型之後拉炮...(汗(超硬正
作者: Tiger    時間: 2007-5-25 19:18

QUOTE:
原帖由 小軒 於 2007-5-25 19:10 發表
Savior變型再變型之後拉炮...(汗(超硬正

硬直?
本身Saviour AB係大機先有既砲
不過後期因為性能介於450至560之間
所以直接降低其能力至450,最大變化為耐久值
作者: 小軒    時間: 2007-5-25 19:32

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-5-25 19:18 發表

硬直?

你拉佢炮你唔硬直係咩...
作者: 江流    時間: 2007-5-25 22:44

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-5-25 19:18 發表

硬直?

事實上前格改弱了
比其他機還要弱
這個問題很大
不過變形後格鬥速度好似差不多
這個還可以安心
作者: 江流    時間: 2007-5-25 22:45

QUOTE:
原帖由 小軒 於 2007-5-25 19:32 發表

佢拉打都無用
根本就打唔中
最多咪大家一陣等3分鐘囉
作者: Tiger    時間: 2007-5-25 22:47

QUOTE:
原帖由 小軒 於 2007-5-25 19:32 發表

你講乜...

QUOTE:
原帖由 江流 於 2007-5-25 22:44 發表

事實上前格改弱了
比其他機還要弱
這個問題很大
不過變形後格鬥速度好似差不多
這個還可以安心

SEED-D中Saviour格鬥係準繩重視
每一種都好難避
前格係強在角度同距離,同埋大概係最快既解體格
攻高唔高就唔知- -唔多用...
作者: 江流    時間: 2007-5-25 22:55

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-5-25 22:47 發表

你講乜...

每一種都好難避

大改弱
在seed家用機時要打2xx
到seed2便好像打16x
以上情況同是2星修正
作者: 夜神月    時間: 2007-5-31 09:15

QUOTE:
原帖由 江流 於 2007-5-25 22:55 發表

大改弱
在seed家用機時要打2xx
到seed2便好像打16x
以上情況同是2星修正

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2007-5-25 22:47 發表

你講乜...

每一種都好難避

QUOTE:
原帖由 尊路.拉斯 於 2007-5-25 18:59 發表
重炮突擊配RUSH,沒什麼特出的性能。

佢ab炮...可以玩先讀....拉都得...格鬥佢都ok...佢前格真係有dd惡...佢同S.Imp 橫格打邊個會輸...
ps...炮strike 係一部屈機....上次係街機...我拍我個fd 同部炮strike 打...到最後30秒我地2個夾死佢...之後佢問候我.....極無奈

最近用開justice...佢d回力蕉ok正...10hit 300+黃lock 前格又打得 又可以玩seed cancel..又有ma...

作者: ~澤西_|-|o    時間: 2007-6-3 13:47

當然用 屌gun(重)
作者: TRAPNEST    時間: 2007-6-4 20:29

命運、曉(不知火)、突擊自由、無限正義...
命運:△、△、△、R2,(按前)(按住儲氣掣)、△、△、△、放開儲氣掣
曉:德拉岡、沖上前狂斬
突擊自由:╳、╳、△、△、△(重複3次)
作者: Freedom_X10a    時間: 2007-6-5 14:07

我用F Impluse(Rush)
用←△ 、△ 、←△ 、↓△、R2(簡稱分屍斬)
同埋I-J(Rush)
用←△、R2、↑△(真係超勁架!)
作者: destinylegend    時間: 2007-6-24 19:03

老虎用條鞭捉住人,狂噤△會放電,好犀利
作者: 征服者    時間: 2007-6-29 21:28

黑突擊 power

先按R2一下 一刀插落人戈到 佢就郁唔到 再連按正方不斷射擊直至一腳打走佢

唔用power 哩招已經可以扣人300多血 用埋power可以扣人400多血 (差不多釘)

p.s 單挑簡直無敵

作者: 夜神月    時間: 2007-7-1 16:09

QUOTE:
原帖由 征服者 於 2007-6-29 21:28 發表
黑突擊 power

先按R2一下 一刀插落人戈到 佢就郁唔到 再連按正方不斷射擊直至一腳打走佢

唔用power 哩招已經可以扣人300多血 用埋power可以扣人400多血 (差不多釘)

p.s 單挑簡直無敵

有400?...真的惡....搵日試下有冇4百先...
作者: Dragon    時間: 2007-7-3 17:48

用自由

狂禁XX△

勁一閃
作者: 蝦條    時間: 2007-7-3 21:35

1.我鍾意用無限正義(我擅長用呢個), 突自(浮游炮呀)
深淵(個隻有4炮個樣野好用)
2.power(打人超勁!!)
本人意見就咁多~

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0